Opvallend aanbod bij bouwproject op Mauritslaan

10 april 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - ,,We willen meer bieden dan alleen een nieuwe woning, daarom hebben wij bij dit project voor belangstellenden die er tegenop zien hun eigen woning te verkopen de mogelijkheid gecreëerd om bij ons die woning in te ruilen", zegt Martijn Stemerdink van projectontwikkelaar Janssen de Jong. Het is een opmerkelijke handreiking van de projectontwikkelaar die het nieuwbouwproject aan de Prins Mauritslaan in Leersum voor geïnteresseerden extra aantrekkelijk moet maken. Ook over de vormgeving van de nieuw te bouwen woningen blijkt goed te zijn nagedacht, die past precies in het stijlvolle beeld van het dorp.

door Jan de Beer

De nieuwe woningen zullen verrijzen op een voormalige bedrijfslocatie die al meerdere jaren braak ligt. Twintig twee-onder-één-kapwoningen in verschillende typen komen daar te staan die door Janssen de Jong verkocht worden, en zeven rijwoningen die door Heuvelrug Wonen verhuurd worden. Het ontwerp van de twee-onder-één-kapwoningen is gebaseerd op de gracieuze stijl die karakteristiek is voor het dorp Leersum. Het gaat om woningen met hoge daken, keramische pannen en metselwerk van rode baksteen. De start van bouwproject 'Prins Maurits' zal volgens Martijn Stemerdink in september zijn.

,,Iedereen weet dat de markt voor nieuwe bouwprojecten op dit moment tamelijk moeilijk is", zegt hij. ,,Daarom willen we wezenlijk uitzicht bieden op realisering van het project. Voor deze fase is sprake van gegarandeerde bouw met als motto: 'kopen is bouwen'. Alle vergunningen zijn rond en vanaf nu kunnen belangstellenden zich melden." Volgens Stemerdink is op creatieve wijze gebrainstormd hoe het project zo effectief mogelijk in gang kan worden gebracht. Naast de aantrekkelijke vormgeving van de woningen en de redelijke prijzen (die variëren van 2,5 tot 4,5 ton) is een opvallende mogelijkheid bedacht om potentiële kopers ter wille te zijn. ,,Belangstellenden voor dit bouwproject zullen veelal reeds in het bezit zijn van een eigen woning", zegt hij. ,,Als zij vanwege de huidige economische crisis twijfel voelen om die woning te koop te zetten, kunnen wij hen bij staan. De bouw van de woning die zij kopen in dit project Prins Maurits, zal zo'n anderhalf jaar duren. Doorgaans is dat een reële periode om de eigen woning voor een goede prijs te verkopen. Maar mocht dat na die periode niet het geval zijn, dan zijn wij bereid om die woning tegen de garantiewaarde over te nemen. De koper loopt dan niet het risico om met twee woningen te komen zitten, want dat risico nemen wij weg.''

Om alle aspecten van deze tamelijk exceptionele mogelijkheid toe te lichten is op zaterdag 21 april aanstaande van 11.00 tot 14.00 uur een speciale verkoopinformatiedag georganiseerd op de Prins Mauritslaan 1 in Leersum. ,,Natuurlijk kan men dan ook over allerlei andere aspecten van het project geïnformeerd worden", zegt Stemerdink. ,,Zoals bijvoorbeeld de uitbreidingsmogelijkheden die er bij de woningen zijn met opties als uitbouwen, erkers, balkons en dakkapellen. Alles is mogelijk, want ook op dat gebied willen we de kopers ter wille zijn en zoveel mogelijk maatwerk bieden."

advertentie
advertentie