Vroege vogels 'spotten'

10 april 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Natuurmonumenten verzorgt zondag 22 april een 'Vroege Vogelexcursie' vanaf Helenaheuvel in Doorn. Vogels laten elke ochtend weer een compleet concert horen. Vooral in het voorjaar kunnen de verschillende soorten vogels het niet nalaten om uitbundig te zingen, ze willen gehoord worden. Vogels zingen om te waarschuwen, uit te dagen, te bekoren, zich te presenteren of gewoon als ze blij zijn. Tijdens de excursie wordt geprobeerd de diverse soorten vogelzang te herkennen, want 'elke vogel zingt zoals hij gebekt is'. Aan de hand van het aantal zingende mannetjes valt aardig vast te stellen hoeveel paartjes er van die soort in een gebied voorkomen.

Het is de doelstelling om tijdens deze excursie enkele tientallen soorten vogels waar te nemen, bijvoorbeeld de boomklever en boomkruiper (hoe klimmen die twee ook alweer in de bomen) en diverse soorten mezen. En wat te denken van winterkoning, heggemus en dan natuurlijk de echte zangvogels als merel en zanglijster. Daarbij is het ook altijd weer heerlijk om in het voorjaar de eerste zomergasten te horen zoals de fitis en de zwartkop.

Deelnemen kost €4,50 voor leden van Natuurmonumenten, €7,50 voor niet-leden en 2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Kijk op www.natuurmonumenten.nl voor alle informatie of aanmelding.

advertentie
advertentie