Henry Zumbrink snel in Dutch GT tijdens Paasraces

10 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Dit weekend werden de traditionele Paasraces op Circuit Park Zandvoort verreden als opening voor het nieuwe autosportseizoen. Het weekend was, ondanks het troosteloze weer van de Paasmaandag, drukbezocht door autosportminnend Nederland. Henry Zumbrink maakte zijn terugkeer naar de Corvette C6 bij Day V Tec, samen met teamgenoot Ferdinand Kool. In zowel de eigen race op zaterdag, als de gezamenlijke race op maandag, was het duidelijk dat Zumbrink snel is en de toon zette voor het seizoen: de strijd om de titel is begonnen.

De snelheid van de Corvette was direct duidelijk tijdens de eerste race op zaterdag. Zumbrink ging van start vanaf de vierde positie en kwam na de start terecht op de vijfde plaats. Met het stuur tussen de tanden kon hij echter goed de strijd aan met zijn opponenten en de Corvette naar de eerste positie rijden. Hoewel de Ameronger als eerste finishte, werd de wagen na de race afgekeurd door de SRO op basis van een niet reglementair motorvermogen, waarna Zumbrink gediskwalificeerd werd en waardoor de wagen de rest van het weekend met een strafvermogen moest rijden. Conform de gegevens van het Day V Tec team zouden deze gegevens niet moeten kloppen, waarna Zumbrink en zijn team in bezwaar zijn gegaan, dit zal echter na het weekend behandeld worden.

Op maandag waren beide rijders, Zumbrink en teamgenoot Ferdinand Kool, uiterst gemotiveerd tot het behalen van een goed resultaat, ondanks het toegekende strafgewicht. Kool wist zijn eigen race op maandagmorgen als tweede te finishen, waarna de hoofdrace met rijderswissel op maandagmiddag zou plaatsvinden. Henry nam de start voor zijn rekening vanaf de vierde positie. Hij wist zijn Corvette naar de tweede positie te rijden, waarna hij op de helft van de race, het stuur overgaf aan teamgenoot Kool, die de wagen op deze positie over de finish wist te rijden.

Henry over zijn terugkeer naar de Corvette: ,,Ik moet zeggen dat Day V Tec de Corvette echt geweldig voor elkaar heeft. Hoewel andere rijders problemen hebben met de overstap naar de nieuwe banden van Avon Tyres, moeten wij de banden goed op temperatuur rijden en dan plakt de wagen aan het asfalt. De Corvette rijdt echt helemaal super. Afgelopen zaterdag was ik echt supersnel in mijn eigen race en is de wagen na de race afgekeurd op motorvermogen. Dit is echt balen, omdat ik gelijk een achterstand heb ten opzichte van andere rijders. We gaan na het weekend verder praten met de SRO om te kijken wat het probleem is, want volgens onze gegevens zou het vermogen gewoon moeten kloppen. Maandag was het weer echt troosteloos, maar hebben we ondanks de regen en het strafgewicht, toch een lekkere race gereden. Ik wist de Corvette van positie vier naar de tweede plaats te rijden en Ferdinand heeft dit volgehouden. Toch een goed resultaat. Hopelijk komen we er verder uit aangaande zaterdag, want ik zou er echt van balen als ik die punten mis voor het kampioenschap."

advertentie
advertentie