Nieuwe expositie Kunstgilde Leersum

2 april 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Het Kunstgilde in Leersum opent deze Pasen een nieuwe expositie, tot en met 3 mei, met het werk van drie kunstenaressen, Carolien Magnus, Bea Prins en Catrien Groenenboom.

Carolien Magnus is een Amersfoortse beeldhouwster, en haar werken zijn over het algemeen genomen abstract, met vlakken die zich ineen voegen. De vloeiende vormen van haar beeldhouwwerken zijn een lust voor het oog, maar nodigen bovendien sterk uit tot aanraking, waardoor ze juist ook aan slechtzienden en blinden een aangename beleving verschaffen. De kunstenares heeft werken van haar hand bij diverse kopers in de tuin staan, en werkt ook samen met een galerie in haar woonplaats.

Catrien Groenenboom is schilderes die voornamelijk met olieverf werkt. Ze typeert haar schilderijen zelf als eerder abstract dan realistisch, maar landschappen staan bovenaan haar inspiratielijstje. De meest romantische opdracht die ze ooit kreeg was het uitvergroten van een rustieke schuur, waar de opdrachtgevers elkaar voor het eerst zagen. Ze heeft jarenlang in Libanon gewoond en les gegeven, en heeft haar geheugen aan dat land in vele doeken vastgelegd.

Bea Prins schildert met alle mogelijke schakeringen in kleur en haalt haar inspiratie uit het leven zelf. Ze neigt sterk tot het abstracte, zoals haar ,,nevel'' die op deze expositie te bewonderen is, maar heeft ook wel eens een opdracht aangenomen, waaronder een kinder- kopje. Ze heeft haar opleidingen gevolgd in Wijk bij Duurstede, bij Mia van Koolwijk en het gerenommeerde Heiligenberg in Leusden.

advertentie
advertentie