Parelduiken: levensverhalen in boekvorm

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Sinds kort gevestigd in de Utrechtse Heuvelrug: Parelduiken. De naam staat voor het opduiken van de 'parels' uit het verleden om deze zorgvuldig te bewaren voor de volgende generaties.

Parelduiken biedt levens- en familieverhalen in boekvorm. Een boek voor mensen die hun eigen verhaal, dat van een dierbare of de geschiedenis van hun familie, willen vastleggen en bewaren. Op basis van enkele interviews die worden gehouden, wordt het verhaal geschreven. Het kan worden geïllustreerd met foto's, een stamboom, een schoolrapport, brieven, een pagina uit een poëzie-album of bijvoorbeeld een gedicht. Om historische feiten na te gaan en ontbrekende informatie aan te vullen, wordt er deskundig onderzoek verricht. Ook stamboomonderzoek behoort tot de mogelijkheden.

Hester van Delden werd geboren in Doorn en studeerde Museologie in Amsterdam, met als afstudeerichting Museumcommunicatie (tentoonstellingen en museumeducatie). Gedurende tien jaar werkte ze aan verschillende projecten bij musea als het Rijksmuseum Amsterdam, het Rijksmuseum voor Volkenkunde en het Rijksmuseum van Oudheden. Daarnaast schreef ze vele publieksteksten en richtte tentoonstellingen in. Bij de Koninklijke Bibliotheek werkte ze voor 'Het Geheugen van Nederland', het nationale programma voor digitalisering van het Nederlandse cultureel erfgoed. Voor de gemeente Baarn was ze verantwoordelijk voor de inventarisatie, registratie en digitalisering van de gemeentelijke kunstcollectie.

,,Al zolang ik me kan herinneren, heb ik een fascinatie voor geschiedenis en oude voorwerpen. Maar niet in het minst ook voor de levensverhalen van mensen. Ieder mens heeft een verhaal dat gehoord mag worden. Ik vind het interessant om te achterhalen wat mensen beweegt en inspireert. Zo kwam ik op het idee om naast het materieel erfgoed ook het persoonlijk erfgoed te bewaren, door levens- en familieverhalen op te schrijven. Ik besloot mijn werkzaamheden voort te zetten als onafhankelijk erfgoedspecialist en richtte in 2011 Parelduiken op."

Website: www.parelduiken.nl. Email: info@parelduiken.nl. Tel: 06-53880354.

advertentie
advertentie