Motorische Remedial Teaching

25 maart 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Combinatiefunctionaris Ingrid de Jong van Sportteam Heuvelrug geeft sinds kort Motorische Remedial Teaching (MRT) op basisschool de Kameleon in Doorn. MRT is extra onderwijshulp op het gebied van bewegen en spelen. Na een screening van de kinderen van groep 2 tot en met 4 selecteert Ingrid een aantal kinderen dat meedoet met de Extra Gym, zoals de MRT op de school wordt genoemd.

,,De activiteiten en oefeningen van de Extra Gym zijn gericht op de ontwikkeling van het bewegingsgedrag van het kind", vertelt Ingrid. ,,Met de Extra Gym, , stimuleer ik de kinderen in hun motorische ontwikkeling zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen en hun bewegingsachterstand inhalen. Daardoor krijgen de kinderen weer plezier krijgen in het spelend bewegen en de lessen bewegingsonderwijs."

Directeur Gaby de Jongh is erg blij met de mogelijkheid van MRT vanuit het Sportteam Heuvelrug: ,,Vanaf het moment dat ik hoorde van de mogelijkheid met overheidssubsidie gebruik te maken van een combinatiefunctionaris was ik enthousiast. MRT is voor onze school een belangrijke aanvulling op de gymlessen."

advertentie
advertentie