Elektrische bolderwagen voor SKDD

23 maart 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Weggebruikers kunnen vanaf deze week verrast worden door een groot oranje nieuw voertuig op de Driebergse wegen en paden en omgeving. De SKDD heeft de vervoersmogelijkheden uitgebreid met de Stint, de eerste elektrische bolderwagen met ruimte voor tien kinderen en één bestuurder. Erkend door de RDW en speciaal ontworpen voor de buitenschoolse opvang.

Sandra Gerlings, facilitair coördinator SKDD: ,,Om meer op maat kinderen te kunnen vervoeren hebben we gezocht naar een veilig, wendbaar en gebruiksvriendelijk voertuig wat functioneel ingezet kan. De Stint kwam hierbij als beste keuze naar voren, waarbij de veiligheid de doorslaggevende factor is geweest. De bestuurder staat achter de zitting en heeft daarmee goed zicht op de weg en en de kinderen. Aan de bankjes zitten heupgordels en als het regent kan er een kap over de zitting geplaatst worden. Dat we hierdoor minder gemotoriseerd vervoer hoeven inzetten en daarmee bijdragen aan minder uitstoot van CO2 is ook mooi meegenomen.''

Todd de Munnik locatiemanager SKDD: ,,Afgelopen weken hebben de medewerkers uitgebreide instructies ontvangen en is er volop proef gereden. Op die manier hebben de kinderen de Stint eigen kunnen maken. Vanaf nu rijdt de Stint wekelijks van Basisschool de Kring, locatie Sparrenlaan, naar Kindercentrum Kroostakker aan de Akkerweg in Driebergen. Ook uitstapjes en activiteiten in de regio voor het kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang zijn nu nog makkelijker te maken."

advertentie
advertentie