Ingezonden: SVMM op wilskracht voorbij SVP

11 maart 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - Na een goede reeks van SVP was het aan SVMM om aan deze reeks een einde te maken. SVMM startte sterk en kwam al na vijf minuten op voorsprong, Stefan Prij nam een vrij trap en deze werd bij de eerste paal binnen geschoten door Polle Westbroek, 1-0. Niet veel later creëerde SVMM uit een keurige aanval een niet te missen kans, Polle Westbroek werd diep gestuurd door Stefan Prij, Westbroek ging richting de goal en speelde de bal af op de vrijstaande John Verhage. Verhage twijfelde en kapte de bal af, uiteindelijk kon hij nog wel uithalen. Zijn inzet ging echter naast de goal.

SVMM kreeg nog een paar kleine kansen, maar er werd voor de rust niet meer gescoord. Na rust speelde SVP met meer pressing en probeerde dichter bij de goal van Richard van Laar te komen. Dit lukte zo nu en dan, maar SVMM kon de nul behouden. Uiteindelijk capituleerde SVMM een kwartier voor tijd, een voorzet van Aron de Kaste werd niet goed verwerkt door Richard van Laar, de rebound werd eenvoudig ingeschoten, 1-1.

Vanaf dat moment ging het spel op en neer en beide ploegen speelde vol voor de winst. Polle Westbroek ging met de bal aan de haal en speelde zichzelf in schietpositie voor de goal, met een knappe uithaal schoot Westbroek strak in het doel, 2-1. SVMM kreeg nog een aantal levensgrote kansen op 3-1, maar deze werden niet benut. SVP leek nog langszij te komen, maar de ingedraaide corner werd van de doellijn gekopt door Wiliam Potappel. SVMM hield de drie punten in eigen huis en deed goede zaken in de strijd tegen degradatie.

1-0 5 min. Polle Westbroek

1-1 73 min.

2-1 80 min. Polle Westbroek

SVMM; Richard van Laar; Keith van Diermen (65 min. Gerjan Doornenbal), Simon Veldhuizen, Jacob van den Essenburg, Tim de Fluiter; Nick Engelen, Stefan Prij, Polle Westbroek; Niek van Vemde, Tom Verboon (60 min. Wiliam Potappel), John Verhage.

Verslag: Jacob van den Essenburg

advertentie
advertentie