KCD pakt de titel

11 maart 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - KCD heeft in een spannende wedstrijd bij Midlandia het enige juiste vervolg gegeven aan de gewonnen broedertwist tegen Spirit. Door in Bunnik te winnen kon de kampioensvlag worden gehesen. Daarmee kwam een schitterende apotheose aan een verrassend zaalseizoen waarin een middenmootpositie als hoogst haalbaar werd beschouwd.

Midlandia had aangekondigd een streep door de Doornse aspiraties te trekken. KCD was daar ook niet gerust op want in Doorn was er met 13-14 verloren. Een volle sporthal zag direct dat het de rood zwarten menens was want binnen tien seconden keek KCD tegen een achterstand aan. Gelukkig kwam het antwoord via Ivo Stomp direct en er was nog geen anderhalve minuut gespeeld of de groen witte supporters konden alweer juichen door Geer Janne Baakman. De daarop volgende gelijkmaker werd direct gecounterd door Jort van Burken die een Bunnikse verdedigingsblunder bekwaam afstrafte: 2-3. Er waren nog geen vijf minuten gespeeld maar daarna viel de productie een tijd stil. De ploegen kregen hun verdediging op orde en met name de aanval van KCD raakte de bal door een matige rebound snel kwijt. Dat leverde druk op en de 3-3 was dus niet verrassend.De vakwisseling was goed voor KCD: in een mum van tijd zorgden Janneke Beuckens, Geer Janne Baakman en Ivo Stomp voor 3-6. Midlandia gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich knap terug in de wedstrijd. Kort voor rust waren de bordjes zelfs helemaal verhangen: 7-6. Ivo Stomp en Janneke Beuckens zorgden er echter voor dat de rust toch met een 8-8 kon worden ingegaan.

Direct na de hervatting bracht Laura Briedé de groen witten aan de leiding. Zeven minuten later deed zij nog een duit in het zakje, maar Midlandia gaf niet op en vocht zich weer terug. Zo was na een kwartier een 10-10 stand bereikt. Weer was het Laura Briedé die voor een voorsprong zorgde maar ook nu maakten de Bunnikers gelijk. Met minder dan tien minuten te spelen was het nog steeds 11-11. Op zich was een gelijkspel genoeg voor de titel maar het was veel te rsikant daarop te speculeren. Twee goals van Bart Roodenburg braken de ban en toen Laura Briedé daar direct erna de 11-14 liet aantekenen was de strijd beslist. De 12-14 kwam te laat om KCD nog te verontrusten waarna een groot feest los barstte om de titel en de promotie naar de tweede klasse te vieren.

Voor KCD zit de zaalcompetitie er nu op. Begin april wordt de veldcompetitie hervat. Daar moet de ploeg proberen uit de vierde klasse weg te komen.