BVL: Drie kanshebbers periodekampioenschap met miniem verschil

10 maart 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De biljarters van BVL hebben weer twee speelavonden afgewerkt, op 5 en 8 maart.

Dick de Ruijter speelde op 5 maart een sterke partij en won in slechts 21 beurten van Ben Cirkel. Gerrit Roelofsen had na de 23e beurt nog slechts twee caramboles nodig, maar deed daar vier beurten over, waardoor Piet Vroege nog behoorlijk dichtbij kwam en slechts 3 caramboles tekort kwam in de gelijkmakende 27e beurt. Jan Wiggemansen speelde een degelijke partij en won in 30 beurten van Tinus Balfoort, die na een slechte start het verlies wist te beperken. Bertus Schuilenburg speelde wederom een sterke partij en won met series van 22 en 24 caramboles en een moyenne van 5.55 in slechts 18 beurten van Piet van Maurik, die na een goede start in de 14e beurt inzakte. Hans van den Hoek won met degelijk spel in 32 beurten van Rob Clement, die slechts één carambole tekort kwam. Met degelijk spel wist Lex van der Vlugt in 29 beurten te winnen van Ab Bosch.

Uitslagen van 5 maart

Ben Cirkel - Dick de Ruijter 6-12

Gerrit Roelofsen - Piet Vroege 12-9

Tinus Balfoort - Jan Wiggemansen 8-12

Bertus Schuilenburg - Piet van Maurik 12-5

Rob Clement - Hans van den Hoek 9-12

Ab Bosch - Lex van der Vlugt 8-12

Jo de Ruijter had op 8 maart een aardige start, maar kon dit niet vasthouden tegen Bart de Vos, die niet in het spel kwam, maar nog een eindspurt had, hoewel niet voldoende voor de volle winst, waarmee hij kostbare punten verloor voor de periodetitel. Gerrit Roelofsen speelde een goede partij en won in 23 beurten van Teus ter Maaten, die na een slechte start terugkwam en het verlies wist te beperken. Bertus Schuilenburg miste voor zijn doen veel caramboles en kon er niet een echt grote serie uitpersen en moest in 33 beurten zijn meerder erkennen in Paulus Sloots. Ben Cirkel wist na de 28e beurt niet meer te scoren, terwijl Lex van der Vlugt lekker doorging en de partij in 33 beurten op zijn naam schreef. Hans van den Hoek speelde een gedegen partij en won in 31 beurten van Remmert van den Berg, die na de 28e beurt niet meer wist te scoren. Na een slechte start kwam Bart Schuilenburg los en won zijn partij in 30 beurten van Jan Wiggemansen, die in de gelijkmakende beurt slechts 2 caramboles tekort kwam.

Uitslagen van 8 maart

Bart de Vos - Jo de Ruijter 8-7

Gerrit Roelofsen - Teus ter Maaten 12-8

Bertus Schuilenburg - Paulus Sloots 9-12

Ben Cirkel - Lex van der Vlugt 7-12

Remmert van den Berg - Hans van den Hoek 7-12

Bart Schuilenburg - Jan Wiggemansen 12-9

Met nog één wedstrijd voor de boeg gaat het periodekampioenschap om Piet Vroege met 109 punten, Bart Schuilenburg met 108 punten en Bart de Vos met 107 punten. Best spannend dus.

Voor het algemeen kampioenschap staat Tinus Balfoort het hoogst met 217 punten, gevolgd door Piet Vroege met 211 punten.

advertentie
advertentie