Be Sporty: BSO op HDS-terrein

9 maart 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Van een baan in de verkoop, naar werken met kinderen. Aad van den Berg heeft het roer in zijn leven rigoureus omgegooid. De Maarsberger start in mei met een buitenschoolse opvang (BSO) in Leersum. En geen BSO als vele anderen, maar eentje waar sport centraal staat. ,,Kinderen moeten niet met pc-ogen thuiskomen van de BSO, maar met rode blosjes op de wangen", vat Van den Berg het doel van BSO Be Sporty samen.

door Paul Nolens

Zeventien jaar lang stak Van den Berg zich dagelijks in een keurig pak, om op weg te gaan naar klanten. Tot hij op het punt kwam waar dit werk een trucje werd. ,,Het gaf me 'nul' voldoening. Ik ben bij mezelf nagegaan of ik dit werk wel wilde blijven doen. Mijn drie kinderen gaan naar school op de Merseberch in Maarsbergen. Iedere keer als ik daar een middag had geholpen met activiteiten, kwam ik met een grote lach op mijn gezicht thuis. Ik werd er echt vrolijk van. Daarom dacht ik: waarom ga ik niet zoiets doen?"

Waar het bij anderen vaak bij denken blijft, heeft de Maarsberger echt werk gemaakt van zijn wens. ,,Naast mijn werk, ben ik trainer van het eerste elftal van het Leusdense Roda '46. Op dat sportpark zit een buitenschoolse opvang. Zo ben ik op het idee gekomen om zelf een BSO bij een voetbalvereniging op te zetten. Op deze manier kan ik namelijk mijn liefde voor het werken met kinderen en mijn liefde voor sport bij elkaar brengen."

In zijn woonplaats Maarsbergen zag Van den Berg geen mogelijkheden voor een dergelijk initiatief, maar in buurdorp Leersum lagen er wel kansen. ,,Ik ben met HDS-voorzitter John van Spanje om de tafel gaan zitten en hij was direct enthousiast. Hij vroeg mij een bedrijfsplan uit te werken en dat heb ik gedaan."

Het idee voor een BSO waar iedere dag minimaal een uur gesport wordt, werd door de HDS-voorzitter omarmd. Volgens Van den Berg is er nauwelijks een mooiere plek denkbaar dan sportpark de Engelseberg voor een sportieve BSO. ,,Alles is daar nieuw, er ligt een kunstgrasveld en de locatie in de bossen is prachtig", aldus de enthousiaste Maarsberger.

De 40-jarige vader wil met BSO Be Sporty kinderen na school in beweging krijgen. Het sportaanbod bij de nieuwe BSO is uiteenlopend. Van den Berg: ,,We gaan niet alleen voetballen en hockeyen. Iedere week zal een andere sport centraal staan. We gaan rugbyen, handballen, en trefballen, maar ook sumoworstelen of in de bossen levend stratego spelen. Kinderen moeten niet met 'pc-ogen' maar met rode blosjes op de wangen thuiskomen als ze bij onze BSO zijn geweest."

Van den Berg is druk bezig met het behalen van zijn pedagogische papieren. Samen met twee enthousiaste Leersumse vrouwen start hij in mei met Be Sporty. ,,Er komen twee ras-Leersumers werken. Renske van Deukeren en Mariëlle Sterkenburg zullen, samen met mij, het team vormen. Met deze drie begeleiders hebben we plek voor dertig kinderen."

Op 1 mei zal Be Sporty zijn deuren op het HDS-sportpark openen. Van den Berg kan niet wachten. ,,Ik wil graag in mei starten omdat het dan mooi weer is, een heerlijke tijd om naar buiten te gaan. De sport die in de eerste week centraal staat, is atletiek. Het hele veld zal vol staan met allerlei onderdelen. Het wordt leuk."

Om geïnteresseerde ouders te informeren over de opzet en de doelen van Be Sporty wordt er maandag 19 maart een informatievond in de HDS-kantine gehouden. Vanaf 20.00 uur zijn geïnteresseerden welkom. Voor meer informatie over Be Sporty: www.bsoBe Sporty.nl

advertentie
advertentie