Ingezonden: SVMM wel overwicht, geen resultaat

5 maart 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - In de zespuntenwedstrijd tegen Hees heeft SVMM een dure nederlaag geleden. In en tegen Hees werd het 3-2 voor de thuisploeg.

door Jacob van den Essenburg

SVMM begon dramatisch en liep binnen de minuut al tegen een penalty op. Juri Goed kwam ongelukkig ten val en nam zijn tegenstander hierin mee. Deze buitenkans werd dan ook benut door Hees, 1-0. SVMM moest zich herpakken, echter dat lukte niet direct. Hees stoorde al vroeg in de opbouw en SVMM moest hierdoor vaker de lange bal hanteren. De duels om de 2e bal werden meer gewonnen door Hees. Na twintig minuten spelen drukte SVMM steeds dieper door. Uiteindelijk werd een schot van de Jacob van den Essenburg niet goed verwerkt door de keeper van Hees en Polle Westbroek pakte de bal in de rebound op en rondde beheerst af, 1-1.

Na 35 minuten spelen stoomde Jacob van den Essenburg op en kwam naar binnen, met een prachtige uithaal belandde de bal, onbereikbaar voor de keeper, in de kruising van het doel, 1-2.

SVMM leek op dat moment door te drukken en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Twee minuten later was het toch weer 2-2. Door onzorgvuldig uitverdedigen werd de bal opgepakt door een aanvaller van Hees. Richard van Laar kwam uit zijn doel en het vonnis werd voltrokken, 2-2.

SVMM kreeg nog een aantal goede kansen op 2-3, maar het bleef gelijk tot aan de rust.

Na rust werd duidelijk dat Hees meer ging inzakken en SVMM meer ruimte kreeg voor de opbouw. Na vijf minuten spelen kreeg Hees uit het niets een kans. De bal werd laag voorgezet vanaf de zijkant. Deze bal werd door twee SVMM verdedigers gemist en de spits van Hees, verlengde deze halve voorzet tot verrassing van de keeper van Maarn, 3-2.

Hierna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Hees, maar SVMM kwam niet tot het beoogde spel om de bal over het gras te laten rollen, maar het werden veelal hoge ballen waarin er altijd een overtal aan Hees-spelers te vinden was. Ondanks dat werden er toch nog een aantal kansen gecreëerd, maar deze werden niet benut. Ook werd er in de slotminuten geen penalty gegeven voor een handsbal. Al met al een teleurstellend resultaat en het heeft duidelijk gemaakt dat SVMM nog een lange weg heeft af te leggen om uit de degradatiezone te komen.