Boekenweek in de bibliotheek

5 maart 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De regiobibliotheek Z-O-U-T staat van 14-24 maart geheel in het teken van Vriendschap...en andere ongemakken, het motto van de Boekenweek 2012.

In alle locaties van regiobibliotheek Z-O-U-T staan boeken over vriendschap deze dagen volop in de belangstelling. De Boekenweek in Z-O-U-T wordt op vrijdagavond 23 maart in de locatie Amerongen afgesloten met een Boekenweekfeest.

Exclusief voor leden van de bibliotheek: Geschreven portret

Leden van de bibliotheek ontvangen tijdens de Boekenweek het zogenaamde Geschreven portret (zolang de voorraad strekt). Een mooie inleiding op het werk van Tom Lanoye, schrijver van het Boekenweekgeschenk "Heldere hemel".

Gratis Boekenweekessay voor nieuwe leden

Nico Dijkshoorn schrijft dit jaar het Boekenweekessay "Verder alles goed". Op hilarische en onnavolgbare wijze verkent hij de chemie van de vriendschap. Wie lid wordt tijdens de Boekenweek krijgt een speciale gelimiteerde editie van "Verder alles goed" cadeau van de bibliotheek.

Gratis reizen

Op zondag 18 maart reist men gratis met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk 'Helder hemel'. Het Boekenweekgeschenk is deze dag geldig vervoerbewijs in alle treinen van de NS, NS Hispeed, Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia.

Boekenweekmagazine

In alle locaties van Z-O-U-T ligt het Boekenweekmagazine klaar. Een uitgebreid overzicht van fantastische, prikkelende en spannende boeken die recht doen aan het thema Vriendschap - en andere ongemakken (zolang de voorraad strekt).

Creatief schrijven

In de locatie Rhenen wordt er tijdens de Boekenweel een 2-daagse workshop creatief schrijven georganiseerd. Aan de hand van creatieve opdrachten gaan de cursisten korte teksten schrijven en dichten. Zo dat iedereen het kan en er plezier aan beleeft.

Boekenweekfeest

Vrijdagavond 23 maart sluit regiobibliotheek Z-O-U-T de Boekenweek feestelijk af met lezers, schrijvers én een voorstelling van Tejaterthuis Amersfoort.

Vanaf 19.00 uur is men welkom in de bibliotheek Amerongen, waar bezoekers om 19.30 uur op informele wijze verrast worden met de Literaire jukebox: gedichten en literaire fragmenten uit werk van schrijvers uit de regio o.a. John Boer, Cees Oosterwijk, Maria Rijk, Aart Schotte, Roeland Schweitzer, Jac Vroemen, Mirjam van Zweeden. Bezoekers maken een keuze uit de aangeboden titels. De auteurs lezen deze keuze voor. Zo kunnen uit kleine ontmoetingen mooie vriendschappen ontstaan.

Na dit voorprogramma begint om 20.15 uur Tejaterthuis Amersfoort met De Komedianten. Een toneelbewerking van 'Pas de deux' van Hugo Claus. Een tragikomedie waarin de wisselwerking tussen kunst en leven aan bod komt. Een soms luchthartig, soms wrang, soms ontroerend steekspel, dat de paradox van het toneelspelen illustreert.

Vrijdag 23 maart - Bibliotheek Amerongen - 19.30 uur

Entree: € 12,50/schat op je pas €11,00

kaarten bestellen: www.cultuurhuizenheuvelrug.nl

Voor meer informatie over de boekenweek en/of de Z-O-U-T activiteiten: www.boekenweek.nl of www.rbzout.nl

advertentie
advertentie