Lezing in de Ludenkapel

Nieuws

DOORN - In het kader van de Kring Moderne Theologie wordt in De Ludenkapel op 13 maart een lezing gehouden over "Frans Breukelman en de Amsterdamse School". (dicht blijven bij kernwoorden en structuren van de Bijbelse grondtekst)

Als het in de bijbel niet gaat om een historisch verslag van feiten uit een ver verleden, waar gaat het in de bijbel dan wel over? Die vraag zette Breukelman (1916 - 1993) aan tot een nieuwe manier van bijbellezen die in Nederland, maar ook ver daarbuiten, school heeft gemaakt. Zijn naam staat voor een nieuwe inspirerende uitleg van van met name het boek Genesis en het evangelie naar Mattheus. Hij staat in een traditie van theologen en schriftgeleerden als bv Karl Barth en Martin Buber. Zijn verzameld werk is onlangs voltooid door inspanningen van de Breukelmanstichting. Zijn werk vorm een grote inspiratiebron voor menig theoloog.

Spreker: dr Ad van Nieuwpoort (Amsterdam), leerling van Breukelman in de Ludenkapel, hoek Ludenlaan in Doorn op dinsdag 13 maart aanvang 20.00 uur. Toegang € 7,-; leden/vrienden betalen € 5,-.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48