Lezing in de Ludenkapel

Nieuws

DOORN - In het kader van de Kring Moderne Theologie wordt in De Ludenkapel op 13 maart een lezing gehouden over "Frans Breukelman en de Amsterdamse School". (dicht blijven bij kernwoorden en structuren van de Bijbelse grondtekst)

Als het in de bijbel niet gaat om een historisch verslag van feiten uit een ver verleden, waar gaat het in de bijbel dan wel over? Die vraag zette Breukelman (1916 - 1993) aan tot een nieuwe manier van bijbellezen die in Nederland, maar ook ver daarbuiten, school heeft gemaakt. Zijn naam staat voor een nieuwe inspirerende uitleg van van met name het boek Genesis en het evangelie naar Mattheus. Hij staat in een traditie van theologen en schriftgeleerden als bv Karl Barth en Martin Buber. Zijn verzameld werk is onlangs voltooid door inspanningen van de Breukelmanstichting. Zijn werk vorm een grote inspiratiebron voor menig theoloog.

Spreker: dr Ad van Nieuwpoort (Amsterdam), leerling van Breukelman in de Ludenkapel, hoek Ludenlaan in Doorn op dinsdag 13 maart aanvang 20.00 uur. Toegang € 7,-; leden/vrienden betalen € 5,-.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 5 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45