Aan de schors herkent men de boom

Nieuws

LANGBROEK - Zelfs in de winter kan IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn bezoekers van alles vertellen over bomen in al hun verschijningsvormen. Bomen herkennen als er nog geen bladeren te zien zijn is moeilijker dan anders. In de winter kan men immers niet zien hoe het blad van een boom er uit ziet. En daarmee vervalt een van de belangrijkste aanknopingspunten. Toch is een soort of geslacht herkenbaar door goed te kijken naar de schors en naar de knoppen. Onderscheid een ruwe en gladde schors, verschillende kleur schors, elzenproppen of vleugeltjes en nog heel veel meer. Altijd al willen weten hoe de verschillende soorten in de winter te onderscheiden zijn? Ga dan mee op onze maandelijkse IVN-wandeling.

De excursie vindt plaats op zondag 11 maart van 14.00-16.00 uur en start bij landgoed Hindersteyn op de Langbroekerdijk 119-A, 3947 BG te Langbroek.

Na afloop is er koffie en thee tegen een vrijwillige bijdrage. Inlichtingen: Adrie Vermeulen, telefoon 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 9 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta gisteren
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column gisteren
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28
PREMIUM
Afbeelding
Voedselbank Utrechtse Heuvelrug zoekt chauffeurs: ‘Geen week is hetzelfde’ 11 aug, 07:30