Kinderkledingbeurs Terre des Hommes

Nieuws

DRIEBERGEN - Op de Valkenheuvelschool aan het Jagerspad 4 vindt zaterdagmorgen 10 maart van 9.30 tot 12.00 uur een kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats. Er is steevast een grote keuze uit mooie tweedehands, gesorteerde (merk)kleding en speelgoed voor een kleine prijs.

door Kees de Kroon

,,Om half tien staat het hele schoolplein altijd tjokvol'', zeggen Ineke Hartman en Caroline Tiemessen, bestuursleden van Terre des Hommes, Driebergen. ,,Voor een koopje mooie, nu uitsluitend voorjaars- en zomerkleding ('van peuter tot tiener'), wie wil dat niet?" De voor-en najaarsbeurs, nu alweer voor de elfde maal, is gaandeweg uitgegroeid tot de succesformule door kopers en verkopers tegelijkertijd op één plek bij elkaar te brengen. Wat niet verkocht is kan in de middag weer mee terug genomen worden of geschonken worden aan de Terre des Hommes winkel in Utrecht. De naamsbekendheid is verder gebaseerd op het het goede doel. De opbrengst, eenderde van de omzet, gaat deze keer naar een school voor blinde en slechtziende kinderen in Cambodja. Maar ook de verkoper heeft er baat bij. Die dient zich te oriënteren op een goede prijsstelling. De aanbieder bepaalt zelf de prijs en krijgt tweederde van de verkoopopbrengst. Uit ervaring blijkt dat alleen de mooiere en betere kleding wordt aangeboden. ,,Ook de verkoper wil succes hebben.'' En bovendien: ,,Wij kijken alle aangeboden kleding na en sorteren. Het aangeboden assortiment is zeker groot, niet alleen kleding, maar ook speelgoed, kinderboeken, dvd's en games.''

Maatschappelijk belang

Het aanbod van kleding en speelgoed wordt op 9 maart 's ochtends ingezameld in de school en vervolgens uitgehangen in de middag. Naast het zeskoppige bestuur is een twintigtal vrijwilligers ingeschakeld. Voor het eerst zijn daaronder ook leerlingen van het Revius Lyceum in Doorn en het Christelijk Lyceum in Zeist in het kader van hun maatschappelijke stage. De bestuursleden zijn er trots op, dat aan- en verkoopbeurs iedere keer weer zoveel enthousiasme opbrengt en succesvol blijkt.

Wie kleding wil verkopen of doneren kan via tdhdriebergen@hotmail.com een klantnummer aanvragen; of bel 0343-515520. Meer informatie, ook over het doel op www.terredeshommes.heuvelrug.net.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 8 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 23 uur geleden
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column gisteren
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28
PREMIUM
Afbeelding
Voedselbank Utrechtse Heuvelrug zoekt chauffeurs: ‘Geen week is hetzelfde’ 11 aug, 07:30