Pink Panthers junioren ontvangen gasten uit Engeland

13 februari 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Rugbyclub The Pink Panthers had afgelopen zaterdag bezoek uit het Engelse Corbridge (plaats 30 kilometer west van Newcastle). De plaatselijke Tynedale Rugby Club was alweer voor de twaalfde keer op bezoek in Driebergen. Tynedale komt altijd met hun juniorenteam naar Nederland om twee wedstrijden te spelen. Eén wedstrijd tegen The Pink Panthers en een duel met een andere Nederlandse ploeg. Dit jaar was Hilversum de tweede tegenstander, maar deze wedstrijd ging niet door.

'Op tour gaan' is iets wat alle rugbyclubs in de wereld doen. Is een onderdeel van de cultuur. Probleem dit jaar, en dat was eigenlijk voor het eerst, waren de bevroren en besneeuwde velden. In overleg met de junioren van The Pink Panthers is er voor gekozen om 'gewoon' een wedstrijd te spelen. Motivatie; als je op tour bent wil en moet je kunnen spelen, weer of geen weer. Met een paar aanpassingen in de regels kon er uiteindelijk toch gespeeld worden.

The Pink Panthers nam snel de leiding omdat de thuisploeg zich het snelst had aangepast aan de omstandigheden. Vervolgens wisten the Tynedale mannen zich ook aan te passen en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met best goed rugby, onder de omstandigheden, werd een mooie pot rugby gespeeld. Tynedale wist de winst uiteindelijk te behalen.

Na de gespeelde wedstrijd werd er gezamenlijk gegeten en een klein feestje gevierd. Gelukkig voor de rugbyers slaat het weer om naar normale temperaturen. Echter komende weekeinde gebeurd er op rugbygebied nog weinig in Driebergen. Het clubhuis van de Panthers heet het komende weekeinde even de Leuterie en is het thuishonk van Carnavalsvereniging de Sparrenarren.

advertentie
advertentie