Nieuws van de kinderboerderij 't Woelige Nest

13 februari 2012 om 00:00 Nieuws

Dierennieuws

Midden in de winter zijn er twee kuikentjes naar de kinderboerderij gebracht. Ze hebben een geslaagd optreden achter de rug in een televisieprogramma van Paul de Leeuw. Ze zitten nu lekker onder de warme lamp in de boerderij.

Educatiecommissie

De educatiecommissie heeft een frisse, nieuwe folder gemaakt waarin alle activiteiten voor dit jaar zijn opgesomd. Binnenkort ligt de folder in de folderbak van de boerderij. Komend voorjaar wordt er een nieuwe cursus gegeven over het verzorgen van de kip (10 maart), het konijn (24 maart) en de cavia (21 april). De interactieve cursus is voor ouders samen met hun kinderen vanaf acht jaar. Bij ons kunt u alles te weten komen over het verzorgen en de aanschaf van uw dier. De kosten bedragen €4,- per familie. Aanmelden kan via onze e-mail: info@kinderboerderij-driebergen.nl

Op 21 maart is er voor de kinderen vanaf 8 jaar een zintuigenspeurtocht te doen op de kinderboerderij van 13.30 tot 15.00 uur. Tijdens de zintuigenspeurtocht gaan we horen zien, voelen, proeven en ruiken. Aanmelden kan via hetzelfde e-mail adres.

De handen uit de mouwen

Ook dit jaar doet de kinderboerderij weer mee aan de nationale klus dag 'Nederland doet' op 17 maart a.s. Het schilderen van de stallen staat onder andere op het programma. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Meer informatie is te vinden op www.nldoet.nl.

Sponsoren

Biljartvereniging de Krim heeft haar jaarlijkse biljart toernooi traditiegetrouw weer afgesloten met een gift van € 200,= voor de kinderboerderij. We kunnen het geld goed gebruiken voor het verder opknappen van de stal. We bedanken de biljarters hartelijk voor hun trouwe sponsoring.

Hooi en stro van boer Mandersloot

Zolang de kinderboerderij al bestaat (al weer 37 jaar) levert boer Mandersloot van de Gooyerdijk het hooi en de stro voor de dieren. Per jaar worden er 150 balen hooi en stro gebruikt. Boer Mandersloot heeft een melkveebedrijf met 150 koeien en dus veel grasland. De eerste ronde gras, de eerste 'snee', is voor de melkkoeien. Dit gras bevat een hoog eiwit gehalte waar de koeien goed melk van geven. De tweede snee gras is fijner van structuur, heeft meer blad en is beter geschikt voor geiten en schapen.

Het gemaaide gras wordt op het land gedroogd. Gras van de eerste snee wordt ingekuild, gras van de tweede snee wordt in balen geperst. De balen worden als wintervoorraad opgeslagen in de hooischuur. Eén keer per jaar wordt de zolder van de kinderboerderij volgestouwd met alle balen.

Het stro is de vloerbedekking van de stallen. Stro bestaat uit de gedroogde stengels van tarwe of gerst. Na het oogsten van het graan met een grote combine worden er van de gedroogde stengels balen geperst. Als de kinderboerderij aan het einde van de winter een baaltje te kort komt, heeft boer Mandersloot nog wel een voorraadje op zijn grote hooizolder liggen. De prijs voor het hooi en stro prijs wisselt nogal eens, maar onze leverancier levert al jaren voor dezelfde schappelijke prijs. Een betere sponsor kan de kinderboerderij zich niet wensen!

* Kinderboerderij 't Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie