Wilhelminaschool de komende vijf jaar ICT-proof

7 februari 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Alle oude computers op de Wilhelminaschool zijn vorige week vervangen door hypermoderne PC's: compacte systemen die geheel voldoen aan de eisen van deze tijd.

Vorige week donderdag overhandigde meneer Schuurman van BJ Computers de eerste PC aan de ICT-er van de Wilhelminaschool, Erik-Jan van Ingen. ,,De computers hebben het zes jaar uitgehouden, maar de systemen konden zo langzamerhand de nieuwe software niet meer aan", aldus meester Erik-Jan. Na de officiële overhandiging kon de klus beginnen: het verwijderen van de oude computers en het plaatsen van all-in-one PC's voor de kinderen. Deze computers beschikken ook over touchscreen. Behalve de computers voor vaste werkplekken in alle lokalen en op de gangen zijn er ook notebooks aangeschaft. Leerlingen kunnen zo op elke plaats in de school aan het werk. De kleine notebooks zijn handzaam en nemen weinig ruimte in op de leerlingtafel.

Naast de nieuwe computers zijn alle klaslokalen voorzien van digitale schoolborden. De groepen 3 t/m 8 hebben al zo'n twee jaar een digitaal schoolbord. Sinds januari beschikken ook de kleutergroepen over een digibord. Deze borden worden zowel door de leerkracht als door de kinderen gebruikt. Alle teamleden hebben hiervoor scholing gevolgd en bijnagenoeg alle lessen wordt het digibord ingezet. De leerkracht maakt voor de hele dag een programma op het digibord en alle verschillende lessen worden daar ingezet. Leerlingen zijn hier al helemaal aangewend. Als ze een spreekbeurt hebben, nemen ze hun usb-stick mee en sluiten die aan op het digibord.

Door de investeringen in deze moderne digitale middelen is de Wilhelminaschool voor de komende vijf jaar ICT-proof. www.cbswilhelmina.nl

advertentie
advertentie