Team Amazing haalt 5000 euro op met Koek & Zopie

Nieuws

AMERONGEN/LEERSUM - De spontane Koek &Zopie actie van Team Amazing in samenwerking met Staatsbosbeheer afgelopen weekend op de Leersumse Plassen heeft ruim € 5.000,- opgeleverd.

Wat begon als een leuk idee bij een glaasje wijn, is uitgegroeid tot een van de grootste acties van Team Amazing tot nu toe. Dinsdagavond werd het idee geboren en na een telefoontje met boswachter Janneke Ordelmans van Staatsbosbeheer naar aanleiding van een oproepje in de krant, kwam Team Amazing in actie.

Na advies ingewonnen te hebben bij Gerard Kruijer van Café-Slijterij De Tram uit Amerongen, die ervaring heeft met dit soort activiteiten, werd het plan verder uitgewerkt.

Myra Lith van Team Amazing: ,,Gerard stelde gelijk belangeloos alle faciliteiten ter beschikking zoals glühwijnketels, gasbranders en -flessen, pannen, statafels, prullenbakken en zelfs zijn vrachtwagen. De AMON stond garant voor een aggregaat, Jumbo Amerongen regelde de enorme bestelling van o.a. chocolademelk, broodjes en knakworsten en de bakkers Overeem en Aalbertsen bakten heerlijke koeken waaronder de inmiddels bekende Amazing-koek. De Fixet in Doorn zorgde voor ons onderdak door belangeloos drie hele grote partytenten beschikbaar te stellen.''

Ruben Imminkhuizen, die vrijdagmiddag sneeuw aan het ruimen was voor de zaak van zijn vader, werd gestrikt voor het sneeuwvrij maken van het ijs en creëerde een prachtige baan van zo'n 800 meter.Carlo Cesar, schaatstalent uit Doorn en deelnemer aan het NK allround junioren afgelopen weekend waar hij 8e werd, is groot fan van Team Amazing. Hij bood als tegenprestatie voor eerder bewezen diensten van het team zelfs aan om zondag schaatsen te komen slijpen voor het goede doel.

Door al deze spontane reacties konden uiteindelijk duizenden mensen dit weekend op de sprookjesachtige, mooie Leersumse Plassen voor het eerst genieten van een echte baan met Koek & Zopie. Lith:,,Voor ons als team was het een enorme uitdaging. We hebben zeer onverwacht een geweldige teamprestatie neergezet. Wij weten waar wij het voor doen! Proberen wat aan de kwaliteit van leven van mensen met kanker toe te voegen''.

De leden van Team Amazing waren moe, voldaan maar trots op het resultaat. Dit was een mooie voorbereiding op het doel van het team: de Roparun 2012.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 7 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 17 uur geleden