Erik de Heer vijfde veteraan op NK Top Survival Circuit

6 februari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Afgelopen weekend was Gendringen het strijdtoneel van de survivalrun met als hoogtepunt het Open Nederlands Kampioen TSC op zondag. Hang-On, dat traint bij RCN het Grote Bos in Doorn, was dit weekend uiterst succesvol. Op zaterdag wist Hang-On ook al met zeven podiumplaatsen naar huis te gaan.

Jesse de Heer (16) werd heel knap derde bij de jongens 15 tot 18 jaar. Josje van Wamel (16) wist voor de tweede keer de run bij de meisjes te winnen in de categorie 15 tot 18 jaar.

In de categorie meisjes 10-12 jaar was het een vol podium voor Hang-On. Rianne Hamelink (10 jaar) was tijdens deze run in topvorm. Na driekwart van de race nam ze de koppositie over van Laura Burgers (13). Bij het boogschieten miste Rianne waardoor Laura de koppositie weer heroverde. Rianne knokte zich terug en kwam als eerste aan bij de eindhindernis. Halverwege de hindernis kwam Rianne in de problemen waardoor ze deze opnieuw moest nemen. Laura wist hem wel in één keer te halen waardoor de overwinning naar haar ging. Tweede werd Rianne en derde werd Anoushka van der Pol (12). Ook de plaatsen vier, vijf en zes waren voor Hang-On meiden. Patrick Klaare (13 jaar) werd op de 5 kilometer run eerste en Robert van der Rijst werd eerste veteraan op deze afstand.

Hang-On trainer Erik de Heer, de Lanve Armstrong van de Survival, werd zaterdag tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Top Survival Circuit (TSC) vijfde bij de veteranen. De TSC is de zwaarste klasse, zeg maar de eredivisie van deze sport. Dit NK werd onder barre winteromstandigheden gelopen. Er werd vroeg gestart met temperaturen ver onder de nul, bevroren akkers en bevroren hindernissen. Ruim 18 kilometer met daarin 57 zware hindernissen. Erik kwam in een tijd van 2.23.02 over de finish.

In de RUC-klasse (12 kilometer) kwam Marian Middelveld als eerste veteraan over de finish . Florian de Vries en Sven Ramaker presteerde goed bij de senioren en kwamen als 14e respectievelijk 30e over de eindstreep heen.

advertentie
advertentie