Auto's te water langs Langbroekerdijk

Nieuws

DRIEBERGEN - Aan de Langbroekerdijk in Driebergen is zaterdagmiddag een vrouw met haar auto in het water terechtgekomen. De vrouw raakte niet gewond en kon op tijd op het dak van de auto klimmen. De brandweer uit Driebergen en de duikers van de brandweer Wijk bij Duurstede schoten de vrouw te hulp.

De vrouw was niet de enige die door de gladheid op de Langbroekerdijk van de weg raakte. Op vrijdagmiddag raakte een 49-jarige man uit Langbroek daar met zijn auto te water. Twee helden redden de man op het nippertje uit het ijskoude water. Door een uitwijkmanoeuvre verloor de man de macht over het stuur en belandde hij met zijn auto ondersteboven, circa twee meter uit de kant, in het water. Het slachtoffer kon niet uit de auto komen en had nog maar 10 centimeter ruimte om adem te kunnen halen. Het duurde ongeveer tien minuten voordat er voorbijgangers waren, die stopten om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. De redders zijn een 53-jarige man uit Tiel en een 42-jarige man uit Zeist.

De gewaarschuwde politie en ambulancedienst warmden het slachtoffer en zijn redders ter plaatste op. Het slachtoffer had water binnengekregen en moest met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis.

advertentie
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 16 uur geleden
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 30 jun, 07:30
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49