Zitvolleyballers rekenen af met Mikro-Electro

5 februari 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - In een week waarin de Enervoploegen vrijaf hadden speelden de vrouwen van Volleer in Driebruggen tegen DVC. Dat werd een 4-0 nederlaag. Volleer ontving voor de uitgestelde wedstrijd Mikro-Electro en gaf deze tegenstander geen enkele kans getuige de 4-0 uitslag.

Volleer

Coach Luuk Jothmann beoordeelde de wedstrijd van de vrouwen van Volleer tegen DVC als 'slapjes'. ,,Er komt helaas niet uit wat ze in de trainingen laten zien en dat is dan onverklaarbaar. Er waren maar twee speelsters die hun normale niveau haalden en dat is op dit niveau te weinig.'' En dus konden Olga de Klein en Joliska Hellinga niet repareren wat Volleer passend en blokkerend tekort kwam. ,,We konden bij vlagen nog wel profiteren van de fouten van DVC, maar dat was onvoldoende.'' Tot die set greep DVC met 25-17, 25-19 en 25-18 een 3-0 voorsprong. ,,Pas in de vierde set ging het lopen en leken we nog een punt te kunnen meenemen. Maar toen Olga de Klein zich aan haar enkel blesseerde, was de opgave te groot.'' Na 26-24 stond Volleer met lege handen.

Zitvolleybal

Mikro-Electro is geen schim meer van het team dat jaarlijks een zekere deelnemer is van de final-four. Volleer was erop gebrand een goed resultaat te boeken en met international Jacob Hoeksma in de gelederen werd Mikro-Electro bij vlagen overklast. Karin Harmsen: ,,We hadden dat niet verwacht, want Mikro-Electro dat steeds met andere spelers zijn wedstrijden speelt, had deze keer een sterk team meegebracht. We bleven degelijk spelen, alles klopte en welke opstelling er ook in het veld zat, Mikro-Electro kon geen greep krijgen op de wedstrijd.'' Na een 2-0 voorsprong (25-15 en 25-18) is het gebruikelijk dat Volleer, door wissels, wegzakt. Maar deze keer was het juist andersom: de derde en vierde set werden met 25-12 gewonnen. Mikro-Electro keerde gedesillusioneerd terug naar Roosendaal.