Kinderrondleidingen in Huis Doorn

4 februari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen woensdag 22 februari om 14.00 uur een bijzonder bezoek brengen aan het ,,paleisje'' van Keizer Wilhelm. In de voetsporen van Willem van Vulpen, de jongste bediende van de Keizer gaan voor één keer deuren open die voor anderen gesloten blijven…

Willem is de hoofdpersoon uit het succesvolle kinderboek 'Wachten op de Keizer' van schrijver Dolf Verroen. Willems grootste wens is de keizer een keer te ontmoeten. Geen kans wordt door hem onbenut gelaten om deze wens te laten uitkomen. Enthousiaste speurneuzen vertellen over de belevenissen van Willem, het leven van de keizer en zijn hofhouding.

Aan het einde van de rondleiding ontvangen de deelnemers, net als Willem uit het boek, een blijvende herinnering. Ouders en/of begeleiders kunnen tegelijkertijd de volwassen rondleiding van ongeveer een uur volgen. Na afloop ontmoet men elkaar in het Poortgebouw en kan er wat gedronken of gewinkeld worden.

Reserveren is noodzakelijk. Kinderen kunnen tot twee dagen voor de rondleiding aanmeld worden op het reserveringsnummer van Huis Doorn: 0343-421020. De entreeprijs van de speciale kinderrondleiding voor kinderen bedraagt € 5,50. Volwassenen kunnen met de reguliere rondleidingen mee en de entreeprijs bedraagt € 7,50.

De kinderrondleiding begint onder de boog van het Poortgebouw bij de winkel. Het boek ,,Wachten op de Keizer'' is te koop in de museumshop.

advertentie
advertentie