Uitslagen schaakvereniging Doorn-Driebergen 2 februari

Nieuws

DOORN/DRIEBERGEN - Het eerste achttal van damclub Doorn won vorige week met ruime cijfers (5,5-2,5) bij laagvlieger Woerden 2. Johan de Groot, Gert Legemaat, Gerrit Jan Hoevers en Peter Egelie wonnen hun partij terwijl Joost Zwaan, Rob van Vuurde en Jos Derksen remiseerden. Koploper Johan de Groot kwam in de Keizercompetitie tegen Dick la Pleine in tijdnood maar won dankzij twee offers van zijn tegenstander toch zijn partij.

De zes spelers die in de kampioensgroep gaan strijden voor de clubtitel stonden vorige week al zo goed als vast al was er nog een minieme kans dat Gert Legemaat zich niet zou plaatsen als hij zijn partij verloor en zijn concurrenten dit wel zouden doen. Hij speelde echter remise tegen Ronald Stomphorst wat genoeg was voor plaatsing.

De kampioensgroep bestaat uit Johan de Groot, Gerrit Jan Hoevers, Dick van Geet, Jon van Midde, John Bink en Gert Legemaat.

Martin Beekelaar eindigde als eerste in de B-groep dankzij een zege op Mark Berisa. Opvallend was de mooie snelle zege van Hans van der Zijde met zwart op Sipke Visser. Arthur Udo de Haes keerde terug met een zege op Pier Winsemius.

De uitslagen

de Groot-la Pleine 1-0; Stomphorst-Legemaat ½-½; Esmeijer-Zwaan 0-1; Ronner-Egelie 0-1; Greven-Hellevoort 0-1; Groeneveld-de Wit ½-½; Portengen-Verbraak 1-0; S.Visser-van der Zijde 0-1; Beekelaar-Berisa 1-0; Jongeneel-Lewin ½-½; Gramser-Brands ½-½; van Huisstede-van Beest 0-1; van der Heide-Rijsdijk 0-1; van Ruler-Pak ½-½; T.Visser-Karayilan ½-½; Winsemius-Udo de Haas 0-1;

Stand

1. De Groot; 2. Hoevers; 3. Van Geet; 4. Van Midde; 5. Bink; 6. Legemaat; 7. Egelie; 8. Zwaan; 9. Van Vuurde; 10. Stomphorst; 11. Booij; 12. Derksen; 13. De Wit; 14. Esmeijer; 15. La Pleine.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 13 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04