Team Amazing haalt geld op bij schaatsen op Leersumse Plassen

Nieuws

LEERSUM - Dit weekend kan er volop geschaatst worden op de Leersumse Plassen. Omdat de plassen zo ondiep zijn kan hier na een paar dagen flinke vorst al volop geschaatst worden. De eerste fanatiekelingen zijn al volop aan de slag en komend weekend verwacht Staatsbosbeheer hier weer enkele duizenden schaatsliefhebbers.

Naar aanleiding van een oproepje eerder deze week over het invullen van de koek & zopie door boswachter Janneke Ordelmans is er een unieke, spontane samenwerking ontstaan tussen Staatsbosbeheer en Team Amazing.

Team Amazing deelnemer aan de Roparun 2012 - een estafetteloop van 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam voor palliatieve zorg aan mensen met kanker - heeft deze gelegenheid aangegrepen om hun sponsorkas te vullen en gaat komend weekend de inwendige mens versterken.

In allerijl is er een overleg gepland en zijn alle registers opengetrokken. Amerongse Ondernemers en de Amerongse Ondernemersvereniging AMON hebben spontaan hun medewerking toegezegd en zowel zaterdag als zondag is Team Amazing bij de tweede plas aanwezig.

Zondag is het zelfs mogelijk om vanaf 11.00 uur schaatsen (alleen noren) te laten slijpen. Ook dit is een hele bijzondere spontane samenwerking. Regionaal schaatstalent Carlo Cesar uit Doorn - deelnemer dit weekend aan het NK Junioren allround - heeft, omdat hij de activiteiten van Team Amazing zo'n warm hart toedraagt en hun enthousiasme en doorzettingsvermogen deelt, zijn diensten aangeboden.

Kortom: alle ingrediënten zijn dit weekend op de Leersumse Plassen aanwezig om te genieten van deze oer Hollandse winteractiviteit in een prachtige omgeving.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 2 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 12 uur geleden