Het roer gaat om bij twee winkeliers

Nieuws

MAARN - ,,Ik speel al een aantal jaar met het idee om wat anders te gaan doen en nu deed de kans zich voor”, zegt Joost Bos. Eind februari sluit de groentewinkel aan de Maarnse Grindweg. Maar niet helemaal: ,,We blijven op de vrijdag en zaterdagochtend open met een beperkter assortiment. Met name fruit en aardappels. De bederfelijke producten zoals groente zullen niet meer in het schap liggen. De verkoop van hondenvoer gaat op die dagen wel door.”

Echtgenoot Marijke Bos zal zich met de resterende verkoop in winkel bezig houden. Het zal ook voor haar een grote verandering betekenen. ,,Daarom ben ik blij met die anderhalve dag open. Daarnaast blijft er meer tijd over voor andere dingen en dat is ook leuk.”

Zo komt een einde aan het tijdperk dat er dagelijks groenten en fruit over de toonbank aan de Maarnse Grindweg gingen. De oudere inwoners uit Maarn zullen zich de winkeldeur die vandaag de dag schuilgaat achter het aanbiedingenbord nog wel herinneren. Later verplaatste de winkel naar de achter het woonhuis gelegen ruimte.

Joost Bos gaat zich toeleggen op het vak van begrafenisondernemer en gaat het komend jaar besteden om de praktijk bij een uitvaartverzorger uit Scherpenzeel te leren. ,,Het is een prachtig mooi en dankbaar beroep.”

Daarnaast zal Boekhandel Ribberink uit de Raadhuislaan verdwijnen. Na 25 jaar heeft Anja Ribberink besloten dat ook zij haar leven anders wil inrichten. ,,We blijven nog twee maanden open en de komende tijd kunnen de klanten hier alles nog kopen wat ze normaliter gewend waren.”

Voor Maarn is het sluiten van de drukbezochte winkels een strop.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28