Hemur Enge pakt verplichte punten

31 januari 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Hekkensluiter in poule 4L, Ter Leede uit Leerdam, was afgelopen zaterdag een makkelijke prooi voor het Amerongse Hemur Enge. De wedstrijd is Leerdam werd al gewonnen met 6-23, maar bij de return hamerde coach Bert van Harn op onderschatting van de Leerdammers. De ploeg weet de laatste weken steeds vaker de korf te vinden en wist SGV op een gelijkspel te houden, wat duiden op verbeterd spel van de korfballers in het groen-wit.

De korfballers in het geel namen echter volop initiatief in de eerste helft van de wedstrijd. Onder leiding van een prima leidende arbiter wist de door Technivorm gesponsorde ploeg makkelijk en veel de korf te vinden, terwijl zij aan de andere kant de boel compleet op slot hadden zitten. Door slordigheden in het spel van Ter Leede kreeg René Nell ook nog een aantal vrije worpen en strafworpen zijn kant op, welke meehielpen aan een gunstige ruststand.

Na de rust nam Hemur Enge in eerste instantie wat gas terug, maar dat liet Van Harn niet gebeuren, want hij wilde de ploeg scherp houden voor de wedstrijd tegen SKV welke volgende week plaats vindt in Wageningen. Hemur Enge reageerde hier goed op en voerde de druk weer op. Met nog zo'n 6 minuten te spelen verliet het aanvalsvak nog het veld voor een vak van het tweede team, tegen hen wist Ter Leede nog hun doelpuntenaantal te verdubbelen. Gelukkig wisten het tweede team als aanvallers nog een drietal doelpunten bij te schrijven, eindstand 21-4.

Volgende week staat de koploper van poule 4L op het programma. Hemur Enge wist in de eerste ontmoeting geen potten te breken en werd overruled door het achterverdedigen van de Wageningse ploeg. Wil Hemur Enge nog meedingen naar de titel dan moet het laten zien tegen het fysiek geweld van SKV op te kunnen.