New Orleans Saints in Champ'Aubert

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De New Orleans Saints zijn in1995 bijeengebracht door enkele muzikanten uit de regio Haarlem. Op 19 februari treden ze vanaf 14.30 uur op tijdens de Jazz op de Zondagmiddag in Champ'Aubert.

Zoals bekend is de stad New Orleans de bakermat van de jazz. Rond de eeuwwisseling ontstond in deze stad uit een mengelmoes van ragtime, klassieke muziek, blues en volksmuziek een totaal nieuwe syncopische en vrolijk melancholische muziekvorm die vanaf 1917 jazz zou gaan heten.

De New Orleans Saints is het initiatief van enkele liefhebbers van deze oervorm van de jazz. De muzikanten hebben allen reeds jarenlange ervaring in uiteenlopende disciplines. Aanvankelijk was optreden geen doel, maar de New Orleans Saints ondervinden steeds meer vraag naar hun muziek, vermoedelijk door hun loepzuivere maar zeker niet rigide stijlopvatting. De muziek wordt vrijwel onversterkt uitgevoerd. Deze aanpak, gevoegd bij een gevarieerd repertoire, maakt een optreden van de New Orleans Saints tot een jazzy-nostalgisch en sophisticated gebeuren.

Zaal open 14.00 uur, aanvang 14.30 uur, toegangsprijs: € 10,00 per persoon, kaarten zijn alleen aan de zaal verkrijgbaar.

Meer informatie www.champaubert.nl.

advertentie
advertentie