The Pink Panthers komt adem te kort in Den Haag

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - The First XV van the Pink Panthers speelde zondag de laatste wedstrijd van de competitie in Den Haag tegen HRC2. Met het missen van maar liefst twaalf spelers van deze selectie was het bij voorbaad een flinke uitdaging om de ongeslagen status in 2012 te handhaven. Toch gingen de mannen ervoor.

De wedstrijd leek een kopie te worden van die wedstrijd van vorige week, toen de ploegen elkaar ook ontmoetten. Direct na de kick-off werd er door de Haagsche Rugby Club flink druk gezet op het verdedigende vermogen van the Panthers. De roze rugbyers slaagden er in de Hagenaren van zich af te houden.

Ondanks het verlies van twee spelers van de Panthers in de eerste 30 minuten, hield de ploeg net als vorige week stand en wist het Driebergse rugbygezelschap vijf minuten voor de rust te scoren. Met een mooie crosskick wist aanvoeder en spelverdeler Jeff Nuijten de buitenzijde snel te bereiken waarna Marc van Nieuwpoort kon scoren. Zonder de conversie te benutten stond zo de 0-5 op het bord. Net voor rust wist HRC toch nog een aansluitende penalty kick te benutten op de palen: 3-5.

De tweede helft gaf een gelijk beeld. De Hagenaren probeerde er en schepje bovenop te doen. Dit vooral door op het randje van het toelaatbare te gaan spelen. Te late tackles en andere vormen van grof spel, waar de scheidsrechter niet tegen optrad, brachten langzaam aan een ommekeer in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd scoorde Den Haag zijn tweede penalty kick, recht voor de palen: 6-5. The Pink Panthers, zo goed als leeg gespeeld, ging drie minuten voor het einde definitief door de knieën door fouten te maken. Den Haag kon de eerste try aantekenen in 160 minuten rugby tussen de beide teams in acht dagen, maar de conversie werd niet benut, wat een tussenstand van 11-5 betekende. Het lukte beide ploegen vervolgens niet meer om te scoren.

De competitie zit er nu op voor beide senioren teams van the Pink Panthers. Toch gaat het rugby nog door tot aan midden juni. In maart volgen nog de nodige bekerwedstrijden voor een deel van de senioren en voor de snelle en meer dan balvaardige spelers starten met trainingen voor het Sevens seizoen. Sevens is een rugbyvorm van zeven tegen zeven spelers, twee helften van zeven minuten op een totaal rugbyveld. Dit is ook de rugbyvorm welke zijn Olympisch debuut gaat maken tijdens de Olympische Spelen in Brazilië 2016. Eerste toernooi in deze is met Pasen in Etten Leur. Op 29 april is het jaarlijkse PanthersSevens waar zestien team gaan strijden om de PanthersSevensCup en PanthersSevensPlate.