Familie Nicolich komt niet naar Maarsbergen

22 januari 2012 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - De voorgenomen tijdelijke huisvesting in Maarsbergen door het Leger des Heils van de familie Nicolich gaat niet door. De familie heeft de voorkeur uitgesproken om in de huidige huisvesting in De Meern de uitkomsten af te wachten van een door de gemeente Utrecht aangespannen procedure.

Het Leger des Heils, de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de politie Utrecht betreuren de vernielingen die gisteravond in Maarsbergen zijn aangebracht aan de tijdelijke huisvesting van de familie Nicolich. ,,Dit is een zeer ernstige zaak waar wij onze afschuw over uitspreken.''

De politie heeft deze zaak in onderzoek. De komende dagen houdt de politie verscherpt toezicht op de locatie in Maarsbergen.

Vrijdag heeft overleg met de familie Nicolich plaatsgevonden. Harrie de Heer, directeur van het Leger des Heils in Utrecht: ,,De familie durft het niet aan om met vier kleine kinderen in deze woning in Maarsbergen te verblijven. Zij wacht nu de uitkomst af van de rechterlijke uitspraak over het opzeggen van het huurcontract door de gemeente Utrecht.''

Het Leger des Heils geeft aan dat zij op dit moment geen andere mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting voorhanden heeft.

advertentie
advertentie