Verrassende zaalvoetbalavond in ZVTA Hoofdklasse

22 januari 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Op voorhand leek het een rustige avond te worden in de Amerongse zaalvoetbal Hoofdklasse. De top vier speelde tegen de onderste vier en van een topper of derby was op vrijdagavond 20 januari geen spraken. Daarom waren de uitslagen in de competitie ook zo verrassend. Geen enkel team van de bovenste vier wist namelijk te winnen. Ook het team van Brasserie de Holle Boom, dat al ruim 40 wedstrijden in de competitie niet had verloren, moest er aan geloven.

De avond begon met de wedstrijd tussen TMF Fiscaal Advies en OEF. De nummer vier van de competitie leek te gaan winnen, maar twee minuten voor tijd maakte TMF de verdiende gelijkmaker. Zo werd er een knap punt gepakt door de degradatiekandidaat. TMF dacht daarmee goede zaken te doen, maar achteraf liepen hun concurrenten wel twee punten uit. The Love Handles won namelijk verrassend, na een 0-2 tussenstand, met 6-4 van de nummer twee View2Me. Café 't Nippertje staat derde in de ZVTA Hoofdklasse, maar liet zich verrassen door het sterk spelende BB Academy (5-1).

De grootste verrassing van de avond was de uitslag tussen de koploper en de 'rode lantaarndrager'. Brasserie De Holle Boom en Hijnekamp Kozijnen maakten er een waar spektakel van. De Achterbergers kwamen met 4-1 voor tegen titelhouder De Holle Boom, maar leken de wedstrijd in de slotfase toch weg te geven. Na de 'zoemer' maakte De Holle Boom de 5-5 en leek een verlies afgewend. In de slotseconde pakte Hijnekamp alsnog de spectaculaire overwinning. Brasserie de Holle Boom was in de laatste drie seizoenen ongeslagen, maar moest op 20 januari dan toch een keer het hoofd buigen. Verrassend genoeg tegen de hekkensluiter van de competitie.

Het verschil tussen de nummers drie en zes is slechts drie punten en de strijd in de ZVTA Hoofdklasse is daarmee spannend te noemen. De komende twee weken zijn de wedstrijden in de tweede ronde van de ZVTA Beker 2011-2012. Daarna wordt de leuke zaalvoetbalcompetitie in Amerongen vervolgd.

Bekijk de sportpagina (pagina...) voor alle uitslagen en het programma voor komende week.

advertentie
advertentie