ATB-tocht over de Utrechtse Heuvelrug

19 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De Driebergse Tourclub houdt op zondag 29 januari de tweede ATB-tocht over de Utrechtse Heuvelrug. De eerste tocht, op 20 november, was zeer succesvol. De route die voor de tocht op 29 januari is uitgezet belooft ook weer veel goeds.

Uitdagende routes

Wederom wordt er een sportief traject gepijld . De route voert de fietsers door de natuur van een aantal landgoederen, zoals Bornia, Heidestein,  Noordhout en Stameren en deels door het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Korte beklimmingen, los zand, singletracks en beklimmingen van de Maarnse berg stellen de deelnemers op de proef. De deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 25, 45 en 55 kilometer.

De inschrijving en de start vinden plaats tussen 9.00 en 10.00 uur bij The Pink Panthers, de Woerd 5, 3972 KD Driebergen. Kleed- en douchegelegenheid zijn daar aanwezig.

Speciale tocht voor de jeugd

Gelijktijdig met deze ATB-tocht wordt er een speciale jeugd-ATB-tocht georganiseerd, begeleid door een aantal DTC-ers. Deze speciale ATB-tocht van ongeveer 30 kilometer, over het gepijlde parcour, biedt voor de jeugd volop de een gelegenheid om hun kwaliteiten en uithoudingsvermogen te testen en te verbeteren. De jeugd die aan deze begeleide tocht meedoet kan gratis meefietsen. Aanmelden bij de inschrijving is wel noodzakelijk. Vertrek van deze jeugd-ATB-tocht  is om 10.00 uur bij Pink Panthers. Voor de jeugd die hieraan meedoet is er na afloop een presentje.

Meer informatie over deze tochten op de DTC-website (www.dtcnet.nl )

advertentie
advertentie