Thema-diensten 'Lijden aan het leven'

Nieuws

AMERONGEN - Zendings-Diaconessenhuis in Amerongen organiseert in het voorjaar van 2012 vier speciale bijeenkomsten rond het thema 'Lijden aan het leven'. De eerste is op zondag 29 januari.

Het leven kent moeilijke momenten. Iedereen heeft daar mee te maken. Op 29 januari spreekt ds. P. Vermaat over het thema 'Verlies en verdriet'. Hij gaat in op verborgen verdriet: ,,Verlies in wat voor opzicht dan ook, is een last in het leven die te zwaar kan zijn voor menselijke schouders. Het erkennen van verlies is het begin van een genezingsweg."

Data en inhoud overige thema's: 26 februari 'Afwijzing & aanvaarding', ds. P. Passchier - 25 maart 'Schuld & schaamte', de heer L. Kraak - 24 juni 'Vergeving & genezing', de heer N. van de Voet.

De bijeenkomsten beginnen om 19.00 uur in de Grote Zaal van het Zendings-Diaconessenhuis, Jan van Zutphenweg 4, Amerongen. Na een inleiding en omlijsting met muziek is er ruimte om groepsgewijs of individueel over het onderwerp door te praten. Na afloop is er koffie. De toegang is gratis (collecte).

Deze bijeenkomsten staan op zichzelf en zijn bedoeld voor mensen die worstelen met de gevolgen van ingrijpende levenservaringen. In de samenkomsten worden handvatten aangereikt om met onverwerkte emoties om te gaan vanuit bijbels perspectief. Meer info via www.zdh.nl of telefoonnummer 0343-723 780.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 13 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 18 uur geleden
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52