Pink Panthers: nog één overwinning nodig voor Ereklasse

17 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De Utrechtse Studenten Rugby Society (USRS) kwam afgelopen zondag op bezoek bij de roze rugbyers van de Utrechtse Heuvelrug. Voor The Pink Panthers een belangrijk duel voor een stevige plek in de top drie. De top drie promoveert aan het einde van het seizoen naar Nederlands hoogste rugbyklasse: de ere-klasse. Die klasse krijgt volgend seizoen een ander gezicht met twaalf in plaats van de huidige tien teams, vandaar dat meer teams de stap naar het hoogste niveau na dit seizoen kunnen maken. Doel voor de Panthers was klassebehoud en nu staan ze op het punt om de stap te maken naar de top van Nederland. Krijgen ze dit voor elkaar, dan is het team drie jaar achter elkaar gepromoveerd.

Degelijk is het woord voor de wedstrijd tegen USRS. Al bij het eerste balcontact wist Jeffrey Nuijten de ruimte zo te bespelen dat Adrian Herman in de eerste minuut onder de palen kon scoren. De goed meegelopen van Peter Waardenburg zette daarbij de laatste man van USRS op het verkeerde been: 5-0. Jeffrey Nuijten benutte de conversie waardoor de 7-0 op de teller werd gezet. Nog geen vijf minuten later wist Adrian Herman op techniek en vooral kracht de tweede try te scoren. Conversie, ver aan de zijkant, werd net gemist, stand 12-0. Na deze wapenfeiten begrepen de Utrechtse Studenten dat ze toch hun eigen spelletje moesten gaan spelen. Dat resulteerde in een meer gelijkopgaand beeld. USRS drukte op de verdediging van The Panthers. Jammer voor de gasten was dat de verdediging van de Pinkmannen één van de beste is in de eerste klasse en het was dan ook geen doorkomen voor de studenten. Uiteindelijk kreeg USRS een penaltykick die benut werd: 12-3. Hierna volgde een leuke wedstrijd voor het aanwezige publiek. De twee teams streden voor elke meter terreinwinst. Toch waren The Panthers daar het best in. Dit kwam tot uiting toen de Panthers, na lang aanvallen van USRS, een snelle break benutten waarmee Danny van Wijngaarden, één van de props, de derde try op het scorebord zette. Ook hier was de conversie niet raak, dus stond er een ruststand van 17-3 op het bord.

De tweede helft gaf een gelijk beeld: twee team die probeerden de wedstrijd naar de hand te zetten. In de tiende minuut was het Peter Waardenburg die de vierde try dacht te scoren, de goed leidende vrouwelijke scheidsrechter keurde deze echter niet goed. Vanuit de scrum die ze toekende was het de slimme Jeffrey Nuijten die Peter Waardenburg alsnog in positie wist te brengen waardoor hij toch de vierde try voor The Panthers kon scoren: 22-3. Vijf minuten later kon USRS toch zijn eerste, en enige, try scoren. Ook de studenten trapten de conversie niet met scherp: 22-8. In de laatste minuut wist Marc van Nieuwpoort, de vervanger van Peter Waardenburg, de vijfde Panthers try aan te tekenen waarmee hij de eindstand van 27-8 op het scorebord zette.

Doordat de nummer twee, Amstelveense RC en de nummer vier, het Amsterdamse AAC, beide verloren, steeg The Pink Panthers naar de tweede plek.

Komende zondag komt de Haagsche RC met hun tweede team op bezoek bij the Pink Panthers. Bij volle winst van de roze rugbyers uit Driebergen kan promotie naar de ereklasse niet meer misgaan. Dan is plek drie gegarandeerd. Kick-off komende zondag in Driebergen in 14.30 uur.

advertentie
advertentie