Mart en Sven gouden duo voor de Zwoer

16 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In Utrecht vonden afgelopen weekend de winterkring kampioenschappen zwemmen plaats. Ook de zwemvereniging de Zwoer deed hier weer aan mee met in het totaal veertien zwemmers en zwemsters. Ondanks dat de trainingen pas weer één week waren begonnen na de vakantie wisten de zwemmers prima prestaties neer te zetten.

Vooral Mart Niehoff was dit weekend de gouddelver. In totaal wist hij zeven keer een gouden medaille te winnen en eenmaal een zilveren. Ook Sven Dogger liet zich van zijn beste kant zien met drie goud en één brons. Tevens wist hij door zijn prima prestatie op de 100 meter vrije slag de limiet te zwemmen voor de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen begin februari in Amsterdam.

Mijke Bergkotte wist dit weekend in totaal driemaal brons te veroveren, Elja Douma moest het ditmaal doen met één keer brons, Dennis de Groot wist op het sterk bezette nummer van de 50 schoolslag bij de heren een prima zilveren medaille te veroveren, Rebecca Hieting zal zeker trots zijn op haar twee derde plaatsen, terwijl ook Suzanne de Lange prima presteerde met een zilveren en bronzen medaille.

Al met al was het een zeer geslaagd weekend voor de zwemmers, ook voor degene die ditmaal weliswaar geen medailles wisten te winnen, maar vaak wel hun persoonlijke records scherper konden stellen. Aanstaande weekend is er weer een competitie ronde. Hier staat de Zwoer nog op een zeer verdienstelijke vierde plaats, maar de concurrentie is groot.

Voor meer informatie wordt verwezen naar www.dezwoer.nl. Ook potentieel nieuwe leden kunnen hier de informatie vinden die benodigd is.

advertentie
advertentie