Ingezonden: Drempels nodig op Kapelweg

13 januari 2012 om 00:00 Nieuws

Nadat wij midden 2009 in Maarn zijn komen wonen, bleek ons dat op de Kapelweg vaak nogal hard wordt gereden. Snelheden tot 80 km per uur komen elke dag enkele keren voor, zeker in de avond en nacht. Dat gedender over straat was goed in onze slaapkamer te horen en daarom verzocht ik toen de gemeente om de snelheid vaker te controleren, of bijvoorbeeld kleine drempels te maken om de vaart eruit te halen.

Op mijn verzoek werd mij door de gemeente medegedeeld dat zulks geen prioriteit heeft c.q. er geen budget voor beschikbaar was. Wat schetst onze verbazing toen bleek dat in november 2011 opeens de schop ging in de T-kruising Maarnse Grindweg/Kapelweg. Bijna twee weken lang gegraaf en de T-kruising is prachtig verhoogd en geheel opnieuw bestraat. De aannemer heeft daarop goed zijn best gedaan.

Het heeft alleen als verkeersbelemmering geen enkele functie want men kan nog steeds met zo'n 40 km per uur gemakkelijk deze drempel nemen en daarna wordt er gewoon weer flink gas gegeven en worden de voormelde snelheden gewoon weer goed gehaald…!

Het verbaast mij dan ook niets dat de gemeente onder provinciaal toezicht is geplaatst. Het geld, besteed aan deze prachtige verhoging, had beter gebruikt kunnen worden voor een aantal kleinere en hogere drempels in de gehele Kapelweg.

Jammer, een grote gemiste kans. Ik denk dat daarmee zomaar € 15.000,- tot - € 20.000,= gemoeid is geweest en eigenlijk is het weggegooid geld. Althans: op zich is de kruising erg mooi maar de snelheden zijn er niet door verlaagd.

We moeten volgens de burgemeester niet zoveel zeuren met z'n allen, en daar geef ik hem in principe gelijk in, maar voortaan beter nadenken voordat ons geld wordt uitgegeven zou uw gemeente ook niet misstaan..!

Ben van Soest,

Maarn

advertentie
advertentie