Nieuwjaarsconcert jeugdsymfonieorkest OpStreek

13 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Het jeugdsymfonieorkest OpStreek, waar veel jeugd uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug bij aan is gesloten, geeft op zaterdag 21 januari een nieuwjaarsconcert.

OpStap, het instaporkest van beginnende orkestspelers, en OpStreek, het orkest van de gevorderde orkestspelers in de middelbare-schoolleeftijd, beginnen gezamenlijk aan het feestelijke programma. Op dit programma staat, onder meer, de Ouverture 1812 van Tchaikovsky. Het concert wordt ook weer gezamenlijk, met OpStap en OpStreek, afgesloten met een paar swingende, moderne stukken. Het hele programma is te vinden op de website van OpStreek, onder het kopje Concertagenda: www.opstreek.eu.

OpStreek is het orkest voor de jeugd vanaf de leeftijd van 10 jaar voor de gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug en omgeving. Het orkest bestaat nu tien jaar en telt ongeveer vijftig leden die wekelijks muziek maken en jaarlijks een aantal concerten geven. Het orkest staat onder leiding van dirigent Martin Kuijlenburg.

Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er het OpStap-orkest waarin kinderen orkestervaring kunnen opdoen door samen te spelen met andere muzikanten van de eigen leeftijd.

Het nieuwjaarsconcert is te horen op 21 januari, om 19.30 uur in de Broederkerk aan het Zusterplein in Zeist. Kosten: € 10,- volwassenen, € 5,- kinderen tot 18 jaar.

advertentie
advertentie