Nico Dijkshoorn in De Binder

Nieuws

LEERSUM - Nico Dijkshoorn is schrijver, dichter én columnist en komt op 20 januari voor een literaire performance naar De Binder in Leersum. Sinds hij huisdichter is bij De Wereld Draait Door, is zijn landelijke bekendheid enorm gegroeid en is hij echt doorgebroken. Dijkshoorn is gezegend met een scherp oog voor detail en met gave om het ongewone in het gewone te zien. Hij schrijft sneller dan zijn eigen schaduw. In de combinatie met zijn sonore stem en ironische stijl zijn dit genoeg ingrediënten voor een boeiende avond.

Tot voor enkele jaren was Dijkshoorn nog maar in kleine kring bekend, vooral bij liefhebbers van voetballen, vanwege zijn bijdragen aan de tijdschriften Voetbal International en Hard Gras. Gestaag groeide zijn bekendheid door bijdrage aan satirische tv-programma's als 'Dit was het nieuws' en Draadstaal. Onder het pseudoniem P. Kouwes had hij ook al enige faam opgebouwd door gedichten te schrijven voor de beruchte website GeenStijl.

Zijn columns en gedichten combineren op een meestal onnavolgbare wijze respect en ontzag met voor de betere luisteraar vileine steken onder water of zelfs in de rug. Recent is het boekje 'Kleine dingen' van zijn hand verschenen waarin hij de wereld van Dijkshoorn beschrijft.

Locatie: Cultuurhuis De Binder, Hoflaan 29, Leersum. Datum: vrijdag 20 januari. Aanvang: 20.15 uur, toegang: € 15,00, Bibliotheekpas € 13,50, jongeren € 10,00. Kaarten: via de website www.cultuurhuizenheuvelrug.nl en de voorverkoopadressen: Bibliotheek Leersum en VVV Leersum.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 6 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31