Gemeente start het jaar positief

Nieuws

HEUVELRUG - Zoals de traditie voorschrijft, hield de gemeente Utrechtse Heuvelrug op de eerste maandag van het nieuwe jaar haar nieuwjaarsreceptie. Onder de klanken van het duo Sans Souci uit Driebergen begroetten Frits Naafs en zijn vrouw alle gasten. Vervolgens sprak de burgemeester de aanwezigen toe. Zijn boodschap: 2012 moet een positief jaar worden.

door Paul Nolens

Opvallende aanwezige bij de nieuwjaarsreceptie was Mariëtte Pennarts, gedeputeerde van de provincie Utrecht. ,,En dat heeft niets te maken met het toezicht van de provincie. Ze vindt dit gewoon een heel leuke gemeente", verzekerde Naafs in zijn speech. De burgemeester sprak zijn hoop uit dat het toezicht van de provincie in 2012 snel voorbij zal zijn. ,,We hopen dat we onder het juk van de provincie uitkomen na het afronden van de kerntakendiscussie."

Naafs sprak zich uit voor een positief jaar. ,,Er wordt te veel gemopperd. We wonen in een schitterende gemeente, waar heel veel goed gaat. Er zullen wel dingen gaan veranderen, ook voor ons als gemeente. In de toekomst moeten we als overheid steeds meer een faciliterende rol gaan spelen. Het initiatief komt meer bij de inwoners te liggen, in plaats van een gemeente die zegt 'het moet zo gebeuren'."

Om deze gedachte concreet te maken, had Naafs vier inwoners van de gemeente uitgenodigd om te spreken over maatschappelijke projecten die zij hebben opgestart. Driebergenaar Eric Koster vertelde over de manier waarop hij samen met zijn buurtgenoten de schouders zet onder de Welgelegenlaan. Zo heeft de buurt er zelf voor gezorgd dat de Sprengbeek in de laan opgeknapt is. Daarna kwam Sonja Bloemers spreken over het succesvolle initiatief om van de gemeente Utrechtse Heuvelrug een 'Fairtrade-gemeente' te maken. Ook Lex Halsema van gezondheidscentrum Maan had een positief verhaal om het nieuwe jaar mee te beginnen. Hij sprak over de opzet van het woonservicegebied in Maarn. Hij riep de gemeente ook nog op om snel het veelbesproken voetpad tussen Tromstaete en het gezondheidscentrum aan te leggen. Tot slot mocht ook Doornaar Marc Koerts vertellen over zijn initiatief. Om het het zwerfvuilprobleem in de gemeente aan te pakken, heeft hij een prijsvraag bij de middelbare scholen uitgeschreven om met oplossingen te komen. Deze maand wordt het beste idee gekozen. Naafs was verguld met alle initiatieven van inwoners. ,,Dit is het bewijs dat we het samen doen."

advertentie
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 16 uur geleden
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 30 jun, 07:30
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49