Maarn maakt zich zorgen om oude gemeentehuis

Nieuws

MAARN - De tijd is stil blijven staan op 2 over 12, maar volgens Thijs Meinders, voorzitter van de Cultuur Historische Commissie is het symbolisch twee voor twaalf.

door Monique José Timmermans

,,We maken ons zorgen over de verkoop en daarmee de toekomst van het voormalig gemeentehuis van Maarn. Voor de gemeente lijkt het puur een begrotingskwestie, maar een raadhuis neemt vanwege z’n functie een centrale plaats in en zal met respect voor de locatie behandeld moeten worden”, aldus Thijs Meinders.

De CHC is teleurgesteld over de gang van zaken. Meinders: ,,Er is geen enkel gesprek geweest met lokale belanghebbenden. De kloof tussen gemeente en burger voelt groot aan. Wat is dan dorpsgericht werken?”

De stilstaande klok is veel besproken en lijkt het tastbare symbool te worden van ongenoegen over het algemene gebrek aan communicatie door de gemeente.

Defect

Inmiddels heeft de gemeente bij monde van de loco-secretaris UH, Daan van der Sleen aan de CHC de achtergrond laten weten van het stilzetten van de klok. De klok is naar zijn zeggen al langere tijd kapot en werd tot nu toe dagelijks met de hand gelijkgezet. Nu de gemeentelijke medewerkers, inclusief de bodes, verdwenen zijn, kan die dagelijkse ingreep niet meer verricht worden. De reparatiekosten zouden € 20.000,- bedragen. Wethouder Homan heeft intern gevraagd of er misschien een oplossing gevonden zou kunnen worden met vrijwilligerswerk, maar in verband met de kerstvakantie zal dit pas in januari verder bekeken en besproken worden.

Gebruik plein

De door een vijftiental verenigingen in Maarn ondertekende brief aan de gemeente om bij verkoop garanties rondom het gebruik van het voorplein van het raadhuis te krijgen, is behandeld in de gemeenteraad. Nick Breur was erbij: ,,Het CDA heeft nog een motie ingediend, maar kreeg geen steun van de andere fracties. Wij laten ons hierdoor echter niet uit het veld slaan en beraden ons op vervolgstappen.”

De gemeente wel de toezegging gedaan dat de herdenkingen op 4/5 mei bij het monument ook na verkoop op het Raadhuisplein kunnen blijven plaatsvinden.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30