Voorjaarsprogramma Muzemiks ligt klaar

2 januari 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Muzemiks, volksuniversiteit van Leersum, heeft het voorjaarsprogramma klaarstaan. Zoals gebruikelijk is het aanbod van lezingen, cursussen en workshops gevarieerd en is er voor elk belangstellingsgebied wel iets te vinden.

Talencursussen Engels, Frans en Spaans zijn er voor zowel beginners als gevorderden en ook is er een spreekvaardigheidscursus Duits. In de categorie 'Kunst, cultuur en geschiedenis' komen Het oude Rome, De Grebbeberg/Grebbelinie, Nederlandse kunstenaars in Scandinavië en Polen, het Tibetaans boeddhisme en Filosoferen over moderne levenskunst aan de orde.

Voor de liefhebbers van Yoga, Hatha Yoga en Tai Chi Chuan is ruimschoots aanbod. Op het creatieve vlak man men schilderen met olieverf en met acrylverf. Voor deze laatste activiteit is een extra cursus op woensdagmorgen beschikbaar. Verder kan men zich bekwamen in werken met spaghetti, papier-maché, Keracoat, speksteen en tegelmozaïek. Ook staat digitaal fotograferen weer op het programma.

Voor wie meer wil weten van het heelal en zonnestelsel of preventie tegen de ziekte van Lyme is er een cursus of een lezing. Wie zelf zijn PC wil onderhouden of een website wil bouwen kan ook bij Muzemiks terecht evenals degenen die door middel van mediteren op zoek willen naar zijn of haar eigen stilte.

Ook de jeugd wordt niet vergeten. Elke tweede zaterdag van de maand staat er iets leuks op het programma, zoals viltpoppetjes maken, een zeep ketting maken, een bloemenklomp vullen of tekenen. Speciaal voor jonge kinderen van 2 t/m 4 jaar is er een cursus 'Speelse Muziek' op vrijdagmorgen.

Meer details, zoals data, kosten, wijze van betalen en contactpersonen, zijn te vinden op de website www.muzemiks.nl. Daar kan men zich ook opgeven. Sommige activiteiten beginnen al op korte termijn. Voor vragen, opmerkingen of nieuwe ideeën kan men ook bellen: 06-39821551 of mailen: info@muzemiks.nl.

advertentie
advertentie