De Oorsprong: vol vertrouwen op weg naar morgen

Nieuws

DOORN/DRIEBERGEN - VPCO De Oorsprong is een vereniging met protestants-christelijke basisscholen in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Werkhoven. In Doorn zijn dat de scholen Hoog Moersbergen, De Triangel en De Wijngaard. In Driebergen gaat het om de scholen De Uilenburcht, De Zonheuvel en De Kring. Vanuit een protestants-christelijke basis hanteert De Oorsprong als het centrale motto: ,,kwaliteit en kansen voor al onze leerlingen''.

Harrie Groeneveld is lid van het tweehoofdige managementteam van De Oorsprong. Hij vertelt hoe er op de scholen van De Oorsprong gewerkt wordt. ,,Er is veel aandacht voor de individuele leerling: wat heeft een kind nodig in deze specifieke situatie? Dat geldt niet alleen voor kinderen die moeite hebben om het gemiddelde programma te volgen, maar ook voor kinderen die meer in hun mars hebben dan de gemiddelde leerling. We gaan hierbij uit eigen kwaliteitsnormen die hoger liggen dan de normen die door de door de inspectie van het onderwijs worden gehanteerd. De resultaten van de leerlingen zijn dan ook goed te noemen. Dit krijgen we ook te horen van de scholen van voortgezet onderwijs, waarnaar onze scholen de kinderen verwijzen."

Naast goed onderwijs, biedt De Oorsprong ook een veilige omgeving voor de leerlingen. Groeneveld: ,,Op al onze scholen staat veiligheid hoog in het vaandel. Of het nu gaat om bijvoorbeeld sociale veiligheid of om verkeersveiligheid. Op al onze scholen proberen we dan ook een sfeer te scheppen, waarin iedereen (kinderen, leerkrachten en ouders) zich veilig voelt."

Meer informatie is te vinden op www.de-oorsprong.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 10 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30