Fantastisch initiatief van Restaurant Zonheuvel

Nieuws

DOORN - Restaurant Zonheuvel in Doorn hield op 21 december voor de tweede keer een gezellig kerstdiner voor mensen die best eens een gezellige avond verdienden. Sonja Schilder had de vererende taak de organisatie in goede banen te leiden. De Stichting Woon- en Zorgwensen Doorn (SWZD), die bij de oorspronkelijke opzet nauw betrokken was, was gevraagd ook dit jaar weer als organisator hulp te bieden.

Het is een lastige opgave om de juiste mensen te vinden die voor een uitnodiging in aanmerking komen. Adressen kunnen, vanwege de wet op de bescherming van de privacy, niet zó maar ter beschikking te worden gesteld. De genodigden moeten aan zekere criteria voldoen. De bedoeling is om eenzame ouderen, mensen die contacten hebben met de verschillende maatschappelijke organisaties, lichamelijk gehandicapten en dergelijke zo'n gezellige avond te bieden. In totaal mochten circa 100 deelnemers die in onze gemeente woonachtig zijn worden uitgenodigd. Het werden er 84.

De genodigden konden van een fantastisch 5 gangen menu van prima kwaliteit genieten. Er werd lekkere witte en rode wijn geserveerd, of zo men dat wenste, andere drankjes. Er werd niet op een glaasje gekeken. Meer dan 20 medewerkers van restaurant Zonheuvel besteedden hun vrije avond om de gasten bijzonder vriendelijk te ontvangen, te koken en te serveren en het de gasten naar de zin te maken. Dat is een geweldige geste.

Drs. Casper Staal, oud conservator van het Catharijne Convent en historicus verzorgde het kerstverhaal op zij eigen bijzondere wijze. Zijn kerstverhaal werd door allen zeer gewaardeerd. De avond werd opgeluisterd door onder andere zangvereniging ,,De Lekkerbekjes'' uit Wijk bij Duurstede, de bekende zanger Michel Onclin uit Hoofddorp en een begeleidend orkestje waarbij de accordeon natuurlijk niet ontbrak. Allen traden vanzelfsprekend gratis op.

Er werd evenals vorig jaar ook nog een loterij met mooie prijzen, die door sponsors ter beschikking werden gesteld, georganiseerd.

Het vervoer van de genodigden die niet met eigen vervoer naar Zonheuvel konden komen werd verzorgd door De Lions Club Utrechtse Heuvelrug, met als coördinator Drs. E. Oldenziel. Het is absoluut geen sinecure om rond 16.30 uur, met de verkeerssituatie in Doorn, meer dan vijftig genodigden in een kort tijdsbestek te vervoeren. Maar ook dit jaar lukte dat weer.

SWZD werkt voor haar activiteiten samen met een aantal maatschappelijke organisaties zoals de RSD in Zeist, Kwintes, Vitras, Humanitas, GGD, en Welnúh. Deze organisaties werd verzocht de uitnodiging voor dit kerstdiner op hun briefpapier aan hun relaties die daarvoor in aanmerking komen te verzenden. Er was een antwoordbrief met gefrankeerde envelop bijgesloten. De genodigden die wilden deelnemen moesten zich tijdig bij Zonheuvel melden. Omdat met dieetwensen rekening werd gehouden, een aantal genodigden rolstoelgebonden zijn of met een rollater moeten lopen, moest een vragenlijst worden ingevuld. Er werd een maximale perfectie van de organisatie nagestreefd en bereikt.

Het optreden van de zanger Michel Onclin verdient een aparte vermelding. Hij zag kans om de stemming er echt in te brengen. Hij werd als van zelf ondersteund door ,,De Lekkerbekjes''. Die begonnen zijn liedjes spontaan mee te zingen. Het bedienend personeel stond op een gegeven moment swingend achter en voor de bar. De genodigden lieten zich ook niet onbetuigd en zongen van harte mee.

Er waren ook nu weer een aantal belangrijke sponsors, waaronder Bloemist Veldhuizen uit Doorn, Joli Cadeaux uit Maarn, Heineken Nederland, firma Brinkhorst, LB Food specials, firma Besseling Vervoer, W&G Groep, Zuidam en Landgoed Zonheuvel.

Zonheuvel is inmiddels overstelpt met dankbare reacties. Besloten werd om ook volgend jaar weer zo'n kerstdiner te organiseren.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47