Vernietiging bom uitgesteld

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De bij Amerongen gevonden vliegtuigbom zou vandaag worden vernietigd. Dat zou gebeuren bij All Sports Resort op recreatiegebied Eiland van Maurik. Dat is dezelfde plek waar ook de eerste bom, een aantal weken geleden, is vernietigd. Helaas is bij het voorbereidende werk gebleken dat het grondwater te hoog staat. Daarom kan het projectiel vandaag niet in de gemeente Buren worden vernietigd.

De burgemeester van de gemeente Buren: ,,We wisten van tevoren dat de grondwaterhoogte een risico was, maar je weet het pas zeker als je gaat graven. We hebben het terrein van All Sports Resort twee weken geleden ook gebruikt om de eerste bom te vernietigen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie kent dit terrein. Ze weten precies waar de kabels en leidingen lopen. Vandaar dat wij Utrechtse Heuvelrug onze hulp hebben aangeboden. Helaas kan de vernietiging nu niet doorgaan. We geven nu de bom terug aan Utrechtse Heuvelrug.''

De gemeente Utrechtse Heuvelrug is nu op zoek naar een alternatief. Het is nog onbekend waar en wanneer de bom nu wordt vernietigd.

advertentie
advertentie