Team Amazing in training via Serious Request

Nieuws

HEUVELRUG - Team Amazing is in voorbereiding voor de Roparun 2012. Het team met deelnemers uit Leersum, Doorn, Amerongen en Maarn is enthousiast in training voor het grote, jaarlijkse hardloopspektakel dat met Pinksteren wordt gehouden. Het betreft hier een estafetteloop van 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam.

Om goed voorbereid te zijn en natuurlijk om ook een ander goed doel te willen steunen, neemt een groot deel van het team deel aan de actie 'Meters voor mama's', die in het kader van 3FM Serious Request is georganiseerd. De opbrengst van deze loopactie gaat via het Rode Kruis naar moeders die geraakt zijn door oorlog.

In zes steden kan men in de periode 18 tot en met 24 december meedoen aan een estafetteloop op een afgezet parcours binnen de stad. Het betreft hier de steden Leiden - waar dit jaar het glazen huis staat -, Haarlem, Zwolle, Enschede, Apeldoorn en Rotterdam. De estafettelopen in deze steden worden aan elkaar verbonden door zogenoemde nachtlopen.

De nachtloop tussen Apeldoorn en Rotterdam vindt plaats van donderdag 22 op vrijdag 23 december. Een aantal Team Amazing-leden doet mee aan het overbruggen van dit traject. Joost Doelman, captain van Team Amazing, zegt: ,,Dit is een uitgelezen mogelijkheid om in teamverband juist in de nachtelijke uren te trainen en aan den lijve te ondervinden hoe het is om in het donker te lopen. De stilte en schoonheid van de nacht dringt dan extra goed tot je door. Dat we daarmee ook nog een geweldig doel ondersteunen maakt het allemaal nog mooier en uitdagender.''

De route van Apeldoorn naar Rotterdam komt door Maarn - Doorn - Langbroek en Cothen en volgt dus de N227. De doorkomst van de groep lopers, die in totaal bestaat uit ca. 70 personen en o.a. begeleidt wordt door de supportersbus van FC Utrecht , door Doorn wordt in de nacht van donderdag op vrijdag tussen 01.30 en 02.00 uur verwacht.

Team Amazing is te volgen via www.teamamazing.nl en twitter: @teamamazing87.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 12 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30