Kerstmarkt Kraaybeekerhof

Nieuws

DRIEBERGEN - Op landgoed Kraaybeekerhof werd voor het tweede jaar achtereen een sfeervolle kerstmarkt gehouden. Tussen 11 en 17 uur was het een komen en gaan van bezoekers die slenterden langs de vele kraampjes op het feestelijk versierde landgoed. Beheerder van het landgoed Theo Engbers was dik tevreden met de diversiteit van het aanbod en het hoge bezoekersaantal. Het is duidelijk te merken dat het landgoed floreert en dat er in elk jaargetijde genoeg te beleven valt.

door Katka Kolmas

Wat ooit is begonnen als een praktiserend studiecentrum en antroposofische leerplek voor de biologisch-dynamische landbouw, is vandaag de dag een (h)eerlijk landgoed waar natuuronderricht en gastronomie elkaar ontmoeten en waar vele mensen dagelijks geïnspireerd raken. Landgoed Kraaybeekerhof, onderdeel van de Stichtse Lustwarande, stamt uit het begin van de 19e eeuw. Het gebied waar de buitenplaats werd gesticht bestond toen uit akkers met een boerderij 'Onder de Kraaijen' geheten. In de exploitatie en het gebruik van het landgoed wordt de agrarische lijn op eigentijdse wijze voortgezet.

Na het succes van vorig jaar organiseerde Theo Engbers dit jaar opnieuw een kerstmarkt. Tal van bedrijven en personen hadden zich aangemeld. Een greep uit het aanbod: kinderboeken en kerstkaarten, vilten cadeauartikelen, producten van natuursteen en mineralen, biologische kerstlekkernijen, wol en schapenvlees, kerstcadeautjes, jams en chutneys en vruchtensappen. In de oude oranjerie was een informatiemarkt ingericht over allerlei cursussen en waren boeken te koop over de lokale geschiedenis. Buiten waren op verschillende plekken vuurkorven ontstoken en kon men zich warmen aan glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep verzorgd door het restaurant op het landgoed. Bezoekers konden ook deelnemen aan diverse workshops, zoals het maken van een kerstkrans met materialen afkomstig van het landgoed. Kinderen konden zich uitleven met speksteen en muziek maken.

Het speciale kerstmarktmenu na afloop van de kerstmarkt was geheel volgeboekt. Voor de kerstbrunch op Tweede Kerstdag van 12.00 uur tot 15.00 uur zijn nog plaatsen vrij.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 4 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 22 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01