Hang-On weer dik in de prijzen

Nieuws

DOORN - De survivaljeugd van Hang On heeft dit weekend goed gepresteerd. Afgelopen zondag werd de 3e survivalrun uit het Landelijke Jeugd Survival Circuit gehouden in Dinxperlo. Ondanks het waterkoude weer en de drassige ondergrond, die deze run extra zwaar maakten, wist de jeugd van Hang-On maar liefst zes podiumplaatsen te veroveren.

Josje van Wamel en Laura Burgers, de twee survivalatleten die genomineerd zijn voor de titel 'sporttalent van het jaar', maakten deze rol waar door beide de eerst plek in hun categorie te pakken. Vooral voor Josje van Wamel (16 jaar) was het een bijzondere prestatie. In haar eerste jaar in de categorie 15 tot 18 jaar wist zij de overwinning op haar naam te schrijven.

Ook Jesse de Heer (15) doet het erg goed in zijn eerste jaar in de categorie 15-18. Eerder wist hij al een wedstrijd te winnen. Dit keer moest hij de jongens uit Arnhem en Bovenkarspel voor laten gaan en kwam hij als derde over de finish.

Verrassingen

De grootste verassing in Dinxperlo was Stijn Taverne. Nog niet eerder stond hij op het podium maar in Dinxperlo liep hij een geweldig goede run en wist hij de derde plek te bemachtigen. Hiermee liet hij zien dat ook hij kan meedoen bij de besten van Nederland.

Anoushka van der Pol en Thomas van Wamel verasten al eerder met een podiumplaats. Dat dit niet eenmalig was, lieten zij in Dinxperlo zien. Anoushka werd in de categorie meisjes 10-12 jaar tweede en Thomas werd derde in de categorie jongens 10-12 jaar.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 2 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 15 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 5 okt, 07:58
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27