Hang-On weer dik in de prijzen

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - De survivaljeugd van Hang On heeft dit weekend goed gepresteerd. Afgelopen zondag werd de 3e survivalrun uit het Landelijke Jeugd Survival Circuit gehouden in Dinxperlo. Ondanks het waterkoude weer en de drassige ondergrond, die deze run extra zwaar maakten, wist de jeugd van Hang-On maar liefst zes podiumplaatsen te veroveren.

Josje van Wamel en Laura Burgers, de twee survivalatleten die genomineerd zijn voor de titel 'sporttalent van het jaar', maakten deze rol waar door beide de eerst plek in hun categorie te pakken. Vooral voor Josje van Wamel (16 jaar) was het een bijzondere prestatie. In haar eerste jaar in de categorie 15 tot 18 jaar wist zij de overwinning op haar naam te schrijven.

Ook Jesse de Heer (15) doet het erg goed in zijn eerste jaar in de categorie 15-18. Eerder wist hij al een wedstrijd te winnen. Dit keer moest hij de jongens uit Arnhem en Bovenkarspel voor laten gaan en kwam hij als derde over de finish.

Verrassingen

De grootste verassing in Dinxperlo was Stijn Taverne. Nog niet eerder stond hij op het podium maar in Dinxperlo liep hij een geweldig goede run en wist hij de derde plek te bemachtigen. Hiermee liet hij zien dat ook hij kan meedoen bij de besten van Nederland.

Anoushka van der Pol en Thomas van Wamel verasten al eerder met een podiumplaats. Dat dit niet eenmalig was, lieten zij in Dinxperlo zien. Anoushka werd in de categorie meisjes 10-12 jaar tweede en Thomas werd derde in de categorie jongens 10-12 jaar.