Kerstmatinee

Nieuws

DOORN - Tijdens de jaarlijkse Kerstmatinee in de Maartenskerk is op maandag 26 december om 15.00 uur het Uriel Ensemble te gast. Zij spelen werken van Van Beethoven, Mendelssohn en Schubert.

Het pianosextet van Mendelssohn is uniek qua bezetting, want in plaats van twee violen, vereist het twee altviolen. Aangezien dit een niet gangbare combinatie is, wordt het stuk weinig uitgevoerd. Het Uriël Ensemble heeft echter twee schitterende altviolisten in huis. Vandaar dat dit sterke stuk, dat een hemels en edelmoedig karakter heeft, met Kerst ten gehore gebracht kan worden. Samen met Schuberts Forellenkwintet, het meeste geliefde pianokwintet aller tijden met zijn zuivere schoonheid en het bekende forellenthema en het Pianokwartet van Beethoven, Beethovens eigen bewerking van zijn pianokwintet met blazers, wordt dit programma een prachtig geheel.

Kaartverkoop

Voor het concert zijn nog kaarten beschikbaar in de voorverkoop bij de bekende voorverkoopadressen en op de dag zelf vanaf 14.00 uur bij de kassa aan de zaal. Toegangsprijzen: € 26.00 / € 13.00 voor studenten en scholieren. Meer informatie over de wijze van bestellen en de inhoud van het concert op www.muziek-maartenskerk.nl of via 0343-420449.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Maand van de geschiedenis bij Museum Huis Doorn 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt afspraken over duurzame woningbouw 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (1): ‘Wordt Nederland een derdewereldland?’ 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Atelierroute dit jaar uitgebreid: ‘Hopen op een creatieve verbinding tussen jong en oud’ 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen zamelen geld in voor door brand getroffen bakker en dierenwinkel 28 sep, 19:52
PREMIUM
Afbeelding
Eigenaren Firma Haalboom zien pensioen in rook opgaan: ‘Gelukkig hebben we elkaar nog’ 28 sep, 13:23
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 27 sep, 12:25