Kerstmatinee

Nieuws

DOORN - Tijdens de jaarlijkse Kerstmatinee in de Maartenskerk is op maandag 26 december om 15.00 uur het Uriel Ensemble te gast. Zij spelen werken van Van Beethoven, Mendelssohn en Schubert.

Het pianosextet van Mendelssohn is uniek qua bezetting, want in plaats van twee violen, vereist het twee altviolen. Aangezien dit een niet gangbare combinatie is, wordt het stuk weinig uitgevoerd. Het Uriël Ensemble heeft echter twee schitterende altviolisten in huis. Vandaar dat dit sterke stuk, dat een hemels en edelmoedig karakter heeft, met Kerst ten gehore gebracht kan worden. Samen met Schuberts Forellenkwintet, het meeste geliefde pianokwintet aller tijden met zijn zuivere schoonheid en het bekende forellenthema en het Pianokwartet van Beethoven, Beethovens eigen bewerking van zijn pianokwintet met blazers, wordt dit programma een prachtig geheel.

Kaartverkoop

Voor het concert zijn nog kaarten beschikbaar in de voorverkoop bij de bekende voorverkoopadressen en op de dag zelf vanaf 14.00 uur bij de kassa aan de zaal. Toegangsprijzen: € 26.00 / € 13.00 voor studenten en scholieren. Meer informatie over de wijze van bestellen en de inhoud van het concert op www.muziek-maartenskerk.nl of via 0343-420449.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 11 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 16 uur geleden
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52