Regiothriller M.P.O. Books gratis als e-boek

16 december 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Uitgeverij De Leeskamer geeft het nieuwste boek van misdaadauteur M.P.O. Books uit Doorn weg als gratis e-boek. Het gaat om het nieuwste deel van een serie boeken die zich op en rond de Utrechtse Heuvelrug afspelen. 'Dodelijke hobby' is het zesde boek van de Doornse schrijver. In het verhaal draait het om een inbraak in de bossen bij Amerongen en een drievoudige moord in Veenendaal. Deze uitgave bevat ook kortingsbonnen ter waarde van vijf euro. Het boek is te downloaden via www.dodelijkehobby.nl.

Volgens de uitgever is het gratis e-boek geen nieuw fenomeen. Van den Boom: ,,Er zijn op internet al e-boeken te vinden die gratis worden aangeboden. In de meeste gevallen gaat het daarbij om oude boeken, waarvan het auteursrecht is komen te vervallen. En er zijn hobbyschrijvers zonder uitgever die hun eigen werk weggeven. Maar dit is een professionele, nieuwe uitgave van een lopende reeks en daarom is het uniek wat we met 'Dodelijke hobby' doen."

De uitgever benadrukt dat dit geen nieuwe trend wordt. ,,Dit is een eenmalige stunt. De Leeskamer is een normale uitgeverij, die geld moet verdienen met het publiceren van boeken en dat gaat niet als we alle boeken weggeven. Het volgende boek van M.P.O. Books is overigens al in voorbereiding; de titel is 'De dood van Callista de Vries' en zal komend voorjaar verschijnen."

Om de gratis uitgave van 'Dodelijke hobby' nog feestelijker te maken, bevat het e-boek kortingsbonnen voor de boeken 'Bij verstek veroordeeld', 'De blikvanger' en 'De laatste kans'. Bij inlevering van deze bonnen zijn deze delen met €5 korting per boek te krijgen. De actie loopt tot 15 februari 2012.

Meer informatie over schrijver M.P.O. Books is te vinden op www.mpobooks.nl.

advertentie
advertentie